Connect with us

HANDBAL

FOTO. HC Zalău a făcut un meci mare şi la Bistriţa


Pe terenul formaţiei medaliate în sezonul trecut cu bronz, sălăjencele au avut avantaj de mai multe ori, dar au pierdut la limită, în penultima secundă a partidei!?


Cu siguranţă, dacă iubitorii handbalului de la poalele Meseşului ar fi fost întrebaţi înaintea sezonului despre poziţia echipei HC Zalău, majoritatea ar fi indicat unul dintre locurile de prin coada clasamentului, undeva deasupra liniei de… plutire în Liga Florilor. De fapt, şi obiectivul stabilit în contractul de finanţare cu Consiliul Judeţean Sălaj, a fost unul dintre locurile 1 – 11!

Cu cea mai tânără echipă din prima ligă, nu prea puteam emite prea multe pretenţii. Formaţia condusă de Gheorghe Tadici a fost, însă, senzaţia acestui început de campionat. Cu o victorie istorică în faţa vicecampioanei CSM Bucureşti, o alta în faţa Rapidului de Giuleşti, Cristiana Nica şi compania au făcut un meci bun şi la Craiova, acolo unde au pierdut la limită.

HC Zalău a avut avans la pauză

Deşi avea în faţă o echipă ce în sezonul trecut s-a clasat pe podium, HC Zalău a evoluat dezinvolt şi în jocul din această după-amiază. Diferenţa de experienţă dintre cele două combatante nu s-a văzut de loc pe parchetul Sălii Polivalente de la Bistriţa.

Mai mult, sălăjencele au avut un plus, contabilizat şi pe tabela de marcaj, acolo unde Zalăul s-au aflat în avantaj în cea mai mare parte a primei reprize.

Astfel, în minutul 10, Andreea Tecar a înscris pentru 3 – 2, după care elevele lui Gheorghe Tadici au avut avantaj şi de două goluri: 6 – 4 (min. 17), după reuşita Cristianei Nica, 10 – 8 (min. 26) după golului marcat de Dana Abed-kader sau 11 – 9 (min. 30), după ce înscrisese Alexandra Severin. S-a intrat la pauză cu scorul de 10 – 11.

Gloria Bistriţa s-a distanţat şi la 3 goluri, dar Zalăul a egalat

Şi în repriza secundă, partida a fost echilibrată, lucru care s-a văzut pe tabelă: scor 15 – 15 (min. 40), 16 – 16 (min. 41) sau 17 – 17 (min. 43). O eliminare de 2 minute a “căpitanului” Cristiana Nica şi câteva aruncări ratate ale Zalăului au ajutat amfitrioanele să se distanţeze la două şi chiar trei goluri (20 – 17, min. 46)! Timp de aproape 10 minute, Gloria şi-a conservat acest avantaj important, dar HC Zalău nu a renunţat la luptă şi a revenit în joc.

Victorie în ultimele secunde

Finalul a fost incendiar, iar sălăjencele au reuşit să egaleze situaţia de pe tabela de marcaj. În minutul 59 şi 22 de secunde, scorul era 23 – 23 şi Gheorghe Tadici a solicitat time-out.

Aşadar, Zalăul avea mingea şi a mers spre golul victoriei. Alexandra Severin a aruncat violent la vinclu, dar portarul Gloriei a respins şi şi-a repus echipa în atac. În penultima secundă, Bistriţa a reuşit golul victoriei prin puştoaica Diana Şamanţ şi a declanşat fiesta în tribune şi pe teren.

„Vreau să le felicit pe fete pentru dăruire și pentru că au crezut în șansa lor până la final. Pe lângă cele trei puncte, mă bucur că în sfârșit am văzut zâmbete pe fețele suporterilor bistrițenilor, care ne-au împins de la spate și au crezut în noi”, a spus antrenorul Horaţiu Paşca la finalul meciului.

Chiar şi aşa, HC Zalău se clasează după patru etape pe locul 6, cu 6 puncte acumulate.


Gloria 2018 Bistriţa – HC Zalău 24 – 23 (10 – 11)


Mai multe în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 18 septembrie. 

Sursa foto: CS Gloria 2018

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL