Connect with us

Ştiri din Sălaj

Zălăuanul Bogdan Pop, medaliat cu argint la Balcaniada de informatică de la Atena!


După ce în această vară s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Naţională, elevul profesorului Florin Morar a intrat acum în elita informaticii din Balcani,în premieră pentru judeţul nostru


În clasa a IX-a, când a început să urmeze Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, Bogdan Petru Pop nu ştia cu ce se “mânca” programarea. Cu multă muncă şi ambiţie, zălăuanul şi-a făcut loc în prima linie a concursurilor naţionale de informatică sau chiar internaţionale!

Rezultatele bune l-au dus şi în lotul României!

După ce în vară a cucerit medalia de aur la faza naţională a Olimpiadei de Informatică şi a obţinut premiul 2 MEN, elevul profesorului Florin Morar a fost selecţionat în Lotul Naţional lărgit, iar apoi în cel restrâns.

Ca urmare, “BODO” a reprezentat România la ediţia cu numărul 27 a Olimpiadei Balcanice de Informatică, ce a avut loc în perioada 9 – 14 septembrie la Atena.

Altfel spus, a fost doborât un record: Bogdan Pop a fost primul elev din Sălaj care reprezintă România la Balcaniada de Informatică!

La startul competiţiei din capitala Greciei s-au aflat cei mai buni elevi informaticieni din 14 ţări, este vorba de Turcia, Slovenia, România,  Serbia, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, Italia, Grecia, Grecia II, Cipru, Bulgaria, Albania, Bosnia și Herțegovina.

Fiecare echipă a fost alcătuită din patru elevi, ceea ce înseamnă că pentru un loc pe podium şi-au arătat calităţile peste 50 de participanţi.

Prin rezultatele lor, “tricolorii” noştri au făcut cinste şi mândrie României, deoarece Maria Tudose (Colegiul Național “Ioan Luca Caragiale” Ploieşti) a cucerit medalia de aur, în timp ce zălăuanul nostru va veni acasă cu medalia de argint la piept!!!

Proaspătul medaliat a absolvit Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău în iunie 2019. Pe parcursul celor patru ani de liceu, Bogdan Pop a fost pregătit la clasă, dar şi la Centrul de Excelenţă, de profesorul Florin Morar.

“Sunt foarte bucuros pentru tot ce a realizat Bogdan. Mă simt onorat că am fost profesorul lui timp de 4 ani, perioadă în care a avut rezultate extraordinare. A început programarea de la zero în clasa a IX-a, dar prin foarte multă muncă a reuşit să obţină premii şi medalii la concursuri naţionale şi internaţionale şi a făcut parte 2 ani consecutiv din lotul restrâns al României! Pe lângă problemele clasice, pregătirea pentru aceste concursuri se face cu probleme atipice, probleme de idei, care permit dezvoltarea și flexibilizarea gândirii. În cazul lui Bogdan, a fost ușor pentru că el are avantajul de a găsi resurse pentru auto-motivare. Se remontează ușor după probe mai puțin satisfăcătoare, pentru că vreun eșec notabil nu a avut niciodată. E important ca profesorul să fie alături de elev. Noi trebuie să facem succesele să pară mai mari și înfrângerile să pară nesemnificative. E un mod în care poți să menții motivarea pentru performanță. Această medalie este o încununare a muncii lui, o merita din plin!”, a spus cu mândrie dascălul de informatică al lui Bogdan Pop, pentru Ştiri din Sălaj.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care va apărea miercuri, 18 septembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.


România la Balcaniada din Atena:

Participanți: Maria Tudose, Adrian Dicu, Șerban Cercelescu și Bogdan Pop

Liderul delegației: Ionel Pit Rada

Liderul adjunct: Costin Oncescu


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj