Connect with us

Sporturi

România îşi începe aventura la Campionatul European


Din lotul Naţionalei de volei fac parte sălăjeanul Rareş Bălean, dar şi Cristian Bartha şi Andrei Spînu, jucători la Volei Municipal Zalău. Naţionala masculină debutează în acest final de săptămână la turneul final, împotriva reprezentativei Franţei


După o pauză de 24 de ani, naţionala României de volei masculin s-a calificat din nou la un Campionat European. Turneul final se va desfăşura în perioada 12 – 29 septembrie, în Franţa, Belgia, Slovenia şi Olanda. Naţionala noastră a fost repartizată în grupă alături de Franţa, Italia, Bulgaria, Portugalia şi Grecia.

Din lotul pregătit de Dan Pascu fac parte şi doi jucători de la CS Volei Municipal Zalău, este vorba despre Andrei Spînu şi Cristian Bartha, precum şi Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea şi Mihai Gheorghiţă, ultimii trei sunt jucători care în sezonul trecut au câştigat medaliile de argint cu Volei Municipal Zalău, dar s-au despărţit de gruparea zălăuană în această vară.

Trebuie să menţionăm că în lotul final cu care România abordează Campionatul European se regăseşte şi sălăjeanul Rareş Bălean, plecat şi el în această vară de la Volei Municipal, în Germania la Vfb Friedrichshafen.

Şi la ultima participare a României la Campionatul European, în 1995, Sălajul a avut un reprezentant, este vorba despre Aurel Vlaicu, unul dintre cei mai buni voleibaliştii pe care i-a avut judeţul nostru vreodată. Sperăm ca şi Bălean să-i calce pe urmele lui Vlaicu.

Echipa noastră va debuta la Campionatul European joi seara, de la ora 21.45, la Montpellier, în compania reprezentativei Franţei.

Sâmbătă, România se va duela cu Bulgaria, iar luni şi marţi cu Italia şi Grecia. În ultimul meci din faza grupelor, tricolorii se vor duela cu Portugalia, în 18 septembrie.

Programul României la Euro

12 Septembrie, ora 21.45: Franţa – România

13 Septembrie, ora 18.15: Bulgaria – România

15 Septembrie, ora 15.00: România – Italia

16 Septembrie, ora 18.15: România – Grecia

18 Septembrie, ora 15.00: România – Portugalia

Mai multe pe acest subiect în ediţia tipărită a ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 11 septembrie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi