Connect with us

LUPTE LIBERE

Echipa de juniori I de la CSS Zalău, medaliată la Naţionalele de lupte libere 


Elevii lui Gheorghe Panc s-au clasat pe locul al treilea la faza finală a Campionatului Naţional, unde sălăjenii au întâlnit adversari cu trei ani mai mari, iar echipele participante au fost adevărate selecţionate din mai multe judeţe


După o pauză de câţiva ani, echipele de lupte libere de la poalele Meseşului au început să îşi reamintească gustul succesului din competiţiile naţionale.

În anul 2017, echipa de cadeţi de la CSS Zalău urca pe podium, după ce ultima medalie la Naţionale fusese câştigată de echipa de juniori I de la CSS -CSM Zalău, în anul 2011.

Între timp, au revenit în prim-plan şi juniorii mari, care anul trecut cucereau medaliile de argint la Campionatul Naţional. În lotul de atunci s-au aflat şi trei sportivi de la CSS Călăraşi, care au pus umărul la o mare performanţă.

Pentru acest an, antrenorul Gheorghe Panc a regândit strategia, astfel că lotul a fost alcătuit doar din sălăjeni. Cum unii dintre juniorii mari au plecat în străinătate, în echipă au fost promovaţi mai mulţi cadeţi. Acest lucru a făcut ca sălăjenii să se lupte cu adversari cu trei ani mai mari.

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, echipele participante la faza finală a Campionatului Naţional, ce a avut loc în weekend-ul trecut la Târgu Mureş, s-au întărit consistent.

Astfel, CSS Târgu Mureş – altfel spus noua campioană a României, a fost de fapt o selecţionată din patru cluburi: CSS şi CSM Târgu Mureş, dar şi cluburile din Odorheiu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe. Mai apoi, noua vicecampioană naţională a fost o echipă comună a cluburilor CSM Oneşti şi CSS Reşiţa.

După meciuri în care micii luptători din Sălaj au avut prestaţii meritorii, echipa CSS Zalău a închis podiumul, cucerind medaliile de bronz. Este a treia medalie câştigată de CSS Zalău în ultimii doi ani în Naţionalele pe echipe!

“Rezultate bune, cu atât mai mult cu cât o parte dintre sportivi sunt cadeţi încă! Avem premise că în câţiva ani vom avea din nou echipe de lupte libere puternice la Zalău, alcătuite dintre copiii noştri. Cu această generaţie putem spera şi anul viitor la o medalie mai strălucitoare, la Campio- natul Naţional de echipe cadeţi”, ne-a declarat Gheorghe Panc – antrenor CSS Zalău.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 11 septembrie.

 


Medaliaţii de la CSS Zalău:

Paul Orosz (cat. 57 kg), Flaviu Sarca (cat. 61 kg), Sergiu Pop (cat. 65 kg), Mihai Ghicean (cat. 65 kg), Răzvan Bojan (cat. 70 kg), Emanuel Oros cat. (cat. 74 kg), Cristian Trif (cat. 79 kg), Antonio Chiba (cat. 86 kg), Vasile Moldovan (cat. 92 kg), Simion Pop (cat. 97 kg), Gabriel Saucă (cat. 125 kg) şi Darius Puşcaş (cat. 125 kg)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in LUPTE LIBERE