Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cei 86 de eroi martir, comemoraţi la Treznea


În fiecare an, pe 9 septembrie, sălăjenii îi comemorează pe cei 86 de eroi martir, masacraţi în 1940 de armata hortystă, în localitatea Treznea


Un ceremonial militar şi religios a avut loc luni, la cimitirul şi monumentul martirilor din Treznea, numele victimelor fiind citite de preotul satului, în slujba de pomenire de la mormântul lor comun.

“Nouă, celor de azi, autorități locale și județene, ne revine datoria de comemora, la fiecare început de toamnă, eroii martir de la Treznea, Ip și celelalte localități din județ afectate de tragediile din septembrie 1940. Chiar dacă simbolice, gesturile noastre, precum o jerbă de flori, onorul militar, prezența la monumentele dedicate și cimitirele unde se odihnesc acești eroi martiri sunt o datorie de onoare pe care nu avem cum s-o încălcăm”, a precizat prefectul Florin Florian, în cuvântul susţinut cu acest prilej.

Autorităţile locale şi judeţene şi reprezentanţi ai partidelor politice au depus, luni, jerbe de flori la cele două monumente din Treznea dedicate martirilor din septembrie 1940, din cimitir şi sat, ceremonialul de comemorare încheindu-se cu defilarea trupelor, pe acompaniamentul muzical asigurat de Fanfara Promenada din Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj