Connect with us

ATLETISM

Robert Parge încheie sezonul modest


Ultima competiție oficială a sezonului competițional 2018/2019 se încheie modest pentru cel mai bun alergător al României pe distanța de 400 de metri. Prezent la Campionatele Balcanice din Bulgaria, fostul sportive al Clubului Sportiv Școlar Zalău a încheiat competiția balcanică pe un modest loc 6


Cel mai titrat atlet al momentului născut pe meleaguri sălăjene este cu certitudine Robert Parge, alergătorul numărul 1 din România pe distanţa de 400 de metri.

Chiar dacă domină categoric această probă pe plan naţional,în competiţiile de obiectiv sportivul zălăuan pare să nu se regăsească.

Sportiv de certă valoare, Robert a traversat în acest sezon competiţional perioade inexplicabile în competiţiile de obiectiv, de fiecare dată nereuşind să se capaciteze la nivelul de pregătire pe care îl are.

După eşecul de la Campionatele Europene de Tineret unde nu a reuşit să ajungă în finală, acolo unde şi-a propus, totul a devenit şi mai greu pentru vitezistul zălăuan.

Chiar dacă au trecut săptămâni bune de la competiţia europeană, Robert nu pare să fi trecut peste aşa zisul eşec şi a ratat cucerirea unei medalii şi la Campionatele Balcanice de Atletism rezervate seniorilor.

Găzduită de localitatea Pravets din Bulgaria, competiţia balcanică nu a adus foarte multe performanţe notabile delegaţiei tricolore, iar printre cei favoriţi la podium s-a aflat şi Robert Parage, medaliat cu bronz la ediţia precedent.

Din păcate pentru zălăuanul nostru care aleargă acum pentru CS Universitatea Cluj, performanţa obţinută în Bulgaria a fost una modestă, 48 de secunde şi 20 de sutimi, rezultat cu aproape 2 secunde mai slab decât în urmă cu un an de zile, astfel că performanţa s-a l-a plasat doar pe poziţia a VI-a.

Dacă ar fi repetat rezultatul din urmă cu un an, 46”44., Robert ar fi cucerit titlul balcanic la ediţia din acest an. Din păcate pentru el nu a fost să fie anul acesta, dar este un sportiv tânăr şi are tot viitorul în faţă.

De menţionat faptul că Robert Parge a fost singurul sălăjean care a făcut parte din echipa naţională a României prezentă la Campionatul Balcanic de seniori de la Pravets, Bulgaria.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM