Connect with us

TENIS

Ioana Lung, de neoprit la Cluj


Sportiva de la Palatul Copiilor Zalău nu a cedat niciun set la BT Tennis Cup şi şi-a îmbogăţit palmaresul cu încă un trofeu. Sălăjeanca a dominat categoria de vârstă 16 ani, cucerind locul 1


La finalul săptămânii trecute, nu doar Zalăul a găzduit un turneu de tenis de câmp, ci şi municipiul Cluj-Napoca. Dacă în urbea de la poalele Meseşului a avut loc Memorialul “Ioan Cioran”, în “capitala” Clujului a avut loc BT Tennis Cup V, competiţie organizată de CS Winners TC. Terenurile de zgură din cadrul Bazei de Tenis din Parcul Rozelor au găzduit meciurile din cadrul competiţiei.

Organizatorii au propus nu mai puţin de trei categorii de vârstă, 10 ani (fete şi băieţi), 12 ani fete şi 16 ani (fete şi băieţi). Şi judeţul Sălaj a avut reprezentanţi la acest turneu, la două categorii de vârstă.

La cea mai mică categorie, Sălajul a fost reprezentat de unul dintre cei mai promiţători tineri tenismeni. Este vorba despre Patrick Bolduţ (ACS Sergiu Carp Tennis Club), cel care a cucerit ultimele două turnee la care a participat, Cupa WestCo Impex de la Zalău şi Cupa Benvenuti de la Oradea.

Sportivul pregătit de Sergiu Carp spera să repete aceaşi performanţă şi la Cluj-Napoca. La categoria de vârstă 10 ani au fost nu mai puţin de 11 participanţi, sălăjeanul nostru fiind favorit numărul 3.

Beneficiind de acest statut, Bolduţ a avut parte de primul tur liber, iar în sferturi a trecut la pas de Mihai Cosma, pe care l-a învins după două seturi identice, scor 4 – 0, 4 – 0. Din păcate, drumul sălăjeanului nostru la această competiţie s-a oprit în semifinalele competiţiei, fiind învins greu de Eduard Pitu – favoritul numărul 2.

Al doilea reprezentant al Sălajului la competiţia de la Cluj-Napoca a fost Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău. Deşi are doar 14 ani, sălăjeanca a participat la categoria de vârstă 16 ani, categoria pe care a dominat-o copios. A fost favorita principală a categoriei şi şi-a respectat acest statut cu vârf şi îndesat.

Primul tur l-a avut liber, după care în sferturile de finală a trecut în două seturi de Giulia Butnariu, pentru ca în faza următoare să repete prestaţia foarte bună din sferturi. Astfel, în semifinale, Ioana Lung a trecut de Ioana Abrudan, tot în două seturi şi s-a calificat în marea finală.

În ultimul act, sportiva pregătită de Mihai Anca la Palatul Copiilor Zalău a fost din nou la înălţime şi a încheiat competiţia fără set pierdut. După 7 – 5, 6 – 2 cu Denisa Şandru, Ioana Lung şi-a adjudecat locul 1 şi trofeul aferent câştigătoarei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS