Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău are un jucător convocat şi la Naţionala Finlandei


Dacă Andrei Spînu şi Cristian Bartha sunt la lotul României, care se pregăteşte pentru Euro şi centrul Sauli Sinkkonen se află în pregătiri cu Naţionala Finlandei, care va fi prezentă la turneul final ce începe săptămâna viitoare


Volei Municipal Zalău a început săptămâna trecută pregătirile pentru sezonul 2019 – 2020, însă în această perioadă, antrenorul Bogdan Tănase nu are la dispoziţie tot lotul.

Din cei 13 jucători pe care îi are vicecampioana în lot, doar 10 se antrenează în aceste zile la Zalău. Andrei Spînu şi Cristian Bartha sunt în pregătiri cu naţionala României, care săptămâna viitoare va lua startul la Campionatul European, în timp ce şi ultimul jucător transferat de Volei Municipal Zalău este angrenat în pregătiri cu naţionala Finlandei, care de altfel va participa la turneul final.

Este vorba de centrul Sauli Sinkkonen, cel care s-a transferat la gruaprea zălăuană de la Akka Volley, formaţie ce în stagiunea trecută a ocupat locul 6 în prima ligă.

Sinkkonen este internaţional finlandez din 2011 şi în această toamnă va avea ocazia să bifeze jocuri la Campionatul European alături de Finlanda, care se află în Grupa D, de unde mai fac parte Slovenia, Rusia, Turcia,  Macedonia şi Belarus. România are parte de o grupă mult mai grea, cu Franţa, Italia, Bulgaria,  Portugalia şi Grecia.

Turneul final se desfăşoară în perioada 12 – 29 septembrie, iar jocurile din grupă au loc în perioada 12 – 18 septembrie. În aceste condiţii, cei trei internaţionali vor veni la pregătirile echipei zălăuane după 20 septembrie şi vor mai prinde două săptămâni de pregătire cu Volei Municipal.

Campionatul urmează să înceapă în 12 octombrie, însă Federaţia va stabili din nou ţintarul, după ce CSM Bucureşti s-a retras şi au mai rămas doar 10 grupări.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1