Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Covor bituminos nou la Cuzăplac


A fost finalizat tronsonul drumului judeţean DJ 108N situat între Cuzăplac şi limita cu judeţul Cluj


Locuitorii din sudul judeţului Sălaj şi în mod direct locuitorii comunei Cuzăplac beneficiază de la începutul lunii septembrie de condiţii de trafic rutier îmbunătăţite dar şi de o conectivitate mai bună a zonei atât spre şi dinspre judeţul Cluj, prin Aghireş sau prin conexiunea cu drumul european E81, odată cu finalizarea lucrărilor la tronsonul drumului judeţean DJ 108N situat între Cuzăplac şi limita cu judeţul Cluj.

Devansate cu cel puţin o lună faţă de termenul prevăzut, lucrările de reparaţii şi întreţinere la tronsonul drumului judeţean DJ 108N, începute pe parcursul lunii iulie, au fost finalizate la începutul lunii septembrie.

Pe parcursul celor două luni de la începerea lucrărilor, pe tronsonul de drum judeţean amintit a fost executat un covor bituminos cu o lungime de aproape 8 km (2 segmente) fiind aplicate marcaje rutiere şi realizându-se intervenţii asupra acostamentelor aferente.

Finanţate de la bugetul judeţului, cu o valoare ce depăşeşte 2.465.000 lei, lucrările amintite facilitează şi îmbunătăţesc accesul rutier la nivel local, fie pentru locuitori fie pentru activităţile economice care predomină în zonă, în special cele agricole (ferme), contribuind şi la un tranzit mult mai rapid al zonei.Lucrările de reparaţii şi întreţinere – Covor bituminos pe DJ 108N, se înscriu în Programul anual de reparaţii şi întreţinere drumuri judeţene (2019) finanţat şi gestionat de către Consiliul Judeţean Sălaj.

Valoarea totală alocată acestui program este de peste 23.000.000 lei pentru anul în curs, numărând lucrări de reparaţii şi întreţinere a aproximativ 130 km, reprezentând segmente situate pe traseele a 10 drumuri judeţene de pe întreg teritoriul judeţului.

Programul anual de reparaţii şi întreţinere drumuri judeţene (2019) completează intervenţiile de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene – lucrări în cea mai mare parte a acestora finanţate din fonduri europene, în cadrul unor proiecte derulate în acest sens.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj