Connect with us

DIVIZIA A1

Doi jucători de la Volei Municipal şi zălăuanul Rareş Bălean, în lotul pentru Europene!


Andrei Spînu şi Cristian Bartha sunt cei doi jucători de la vicecampioana României care se află în lotul de 14, cu care România se va deplasa în Franţa. Din lot face parte şi Bălean, cel care în vară a prins un transfer în Germania, la Vfb Friedrichshafen


Naţionala de volei masculin se află pe final de pregătire pentru Campionatul European şi săptămâna viitoare va debuta la turneul final, acolo unde ”tricolorii” sunt prezenţi după o pauză de 24 de ani.

Zilele trecute, după ultimele jocuri amicale, selecţionerul Dan Pascu a definitivat şi lotul final cu care România se va deplasa în Franţa.

În lotul final au rămas 14 jucători, între care se află şi cei doi voleibalişti de la Volei Municipal Zalău, centrul Andrei Spînu şi coordonatorul Cristian Bartha.  La Euro va merge şi zălăuanul Rareş Bălean, cel care a fost un jucător de bază în ultimii ani la Volei Municipal Zalău, însă în vară s-a transferat în Germania la Vfb Friedrichshafen.

La euro mai merg şi alţi trei jucători care în stagiunea trecută au cucerit medalia de argint cu Volei Municipal Zalău. Este vorba de Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea şi Mihai Gheorghiţă. România şi-a încheiat seria jocurilor amicale cu o ”dublă” victorie în faţa Austriei.

În primul joc, ”tricolorii” s-au impus cu 3 – 0, iar în cel de-al doilea cu 3 – 1. În această vară, reprezentanta ţării noastre a mai jucat două partide de verificare şi cu Macedonia, câştigate cu 3 – 0 şi 3 – 2. România va juca în grupă la Campionatul European cu Franţa, Italia, Bulgaria, Portugalia şi Grecia.

Turneul final va avea loc în perioada 13-29 septembrie, în Belgia, Franţa, Olanda şi Slovenia şi va fi primul cu 24 de naţionale la start. România debutează la Campionatul European pe 12 septembrie, de la ora 21.45 împotriva echipei gazdă – Franţa. Primele patru din fiecare grupă se califică în optimi.


LOTUL PENTRU CAMPIONATUL EUROPEAN:

COORDONATORI: Cristian Bartha, Claudiu Dumitru

UNIVERSALI: Laurenţiu Lică, Ciprian Matei

CENTRI: Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Olteanu, Andrei Spînu

EXTREME: Adrian Aciobăniţei, Marian Bala, Silviu Suson, Rareş Bălean

LIBERO: Liviu Cristudor, Vlad Kantor


Programul României la Euro:

12 Septembrie, ora 21.45: Franţa – România

13 Septembrie, ora 18.15: Bulgaria – România

15 Septembrie, ora 15.00: România – Italia

16 Septembrie, ora 18.15: România – Grecia

18 Septembrie, ora 15.00: România – Portugalia


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1