Connect with us

ATLETISM

FOTO. Monel Sabou obţine o nouă performanţă notabilă în America

Aflat în plină pregătire pentru cursa de maraton de la New York, colegul nostru de redacţie nu traversează o perioadă tocmai fericită şi acuză o accidentare, la şold. Cu toate acestea, Monel nu încetează să alerge şi o face destul de bine în ciuda durerilor. La ultima competiţie la care a participat, atletul legitimat în trecut la CSM Zalău, s-a clasat pe locul 3 într-o cursă câştigată de titratul alergător Patrick Rizzo


Una din cele mai importante competiţii de alergare organizate anual în statul Colorado din Statele Unite ale Americii a avut loc duminică, 1 septembrie, la Denver.

Organizată de clubul echipei de fotbal american ”BRONCOS” competiţia a programat o cursă de 7 kilometri ce s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă, dar şi o cursă pentru copii.

La startul cursei de 7 km s-au aliniat peste 3.800 de alergători, iar printre cei prezenţi s-au aflat câteva componente ale lotului naţional al Japoniei, dar şi un fost component al lotului naţional al Statelor Unite ale Americii, precum şi trei foşti componenţi ai lotului naţional al României: Constantina Diţă (campioana olimpică în proba de maraton Beijing 2008), Nuţa Olaru (locul 13 în cursa de maraton a Jocurilor Olimpice de la Atena 2004) şi zălăuanul nostru, Monel Sabou, medaliat cu bronz cu echipa de juniori la Campionatul European de Cros din Portugalia  1997.

Dornic de a reveni în activitatea de performanţă şi a concura la Campionatul Naţional de Maraton de anul viitor, Monel se antrenează intens în Statele Unite şi de câteva săptămâni are şi un antrenor, pe nimeni altul decât  Steve Jones, unul din cei mai faimoşi alergători  de maraton ai anilor ’80.

Chiar dacă acuză o accidentare care îi dă bătăi de cap de mai bine de 5 săptămâni, fostul sportiv al CSM-ului a reuşit să facă o cursă destul de bună şi să se claseze pe poziţia a III-a, cu o performanţă de 24 de minute şi 38 de secunde.

Prima poziţie în clasament a revenit cunoscutului alergător Patrick Rizzo (22 de minute şi 12 secunde), sportiv care are un record personal în proba maratonului de 2 ore 13 minute şi 42 de secunde şi care a obţinut nenumărate clasări în top 10 la Campionatele Naţionale ale Statelor Unite ale Americii în cursele de 8 km, 20 km, semimaraton şi maraton, iar în 2011 a reprezentat SUA la Jocurile  Pan Americane, în timp ce poziţia a doua i-a revenit lui Nick Petraglia (24 de minute şi 8 secunde) un alergător de 36 de ani.

La feminin, cursa a fost câştigată de japoneza Chihiro Imai, secondată de Krystalanne Curwood (Arvada – Colorado), respectiv de Miku Hirashima din Japonia.

Dintre reprezentantele noastre, cea mai bună clasare a fost obţinută de Nuţa Olaru, clasată pe poziţia a IV-a, la numai 17 secunde în urma ocupantei locului 3. Următoarea competiţie la care va alerga Monel Sabou este programată în ultima duminică a lunii septembrie, ”Chicago Halfmarathon”, după care, pe 3 noiembrie urmează cursa pentru care s-a pregătit tot anul, ”New York Marathon”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM