Connect with us

ATLETISM

FOTO. Paula Todoran şi-a respectat blazonul şi la Mondialele de 50 de km


Sportiva numărul 1 a judeţului Sălaj din rândul sporturilor olimpice a terminat în primele 20 de alergătoare cursa de 50 de kilometri din cadrul Campionatului Mondial de alergare pe şosea de la Braşov. Sportiva antrenată de Mirel Seişanu a obţinut cea mai bună clasare dintre sportivii români, demonstrând încă odată, dacă mai era nevoie, că este una din cele mai bune alergătoare ale momentului din ţara noastră


Municipiul Braşov a găzduit duminică, 1 Septembrie, cea de-a treia ediţie a Campionatului Mondial de 50 de kilometri alergare pe şosea. Potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Atletism, la startul întrecerii s-au aliniat sportivi din 29 de ţări, două state retrăgându-sedin competiţie pe ultima sută de metri datorită accidentării sportivilor care trebuiau să le reprezinte.

Cu toate acestea,toate continentele au fost reprezentate la competiţia organizată de ţara noastră,iar spre surprinderea tuturor, atât în competiţia feminine, cât şi în cea masculină, titlul mondial a revenit reprezentanţilor Europei şi nu celor din Africa.

În calitate de ţară gazdă, România a aliniat la startul competiţiei echipe complete, atât în întrecerea feminină cât şi în cea masculină. La feminin, vârful de lance al României a fost Paula Claudia Todoran de la CSM Zalău, care le-a avut ca şi colege de echipă pe Natalia Zbîrnea (CSU Știinţa Bucureşti), Nicoleta Ciortan (CSM Danubiu Tulcea), Laura Popescu (CSM Cluj-Napoca), Olga Iulia Glinca (CS Universitatea Arad) şi Denisa Bota (LPS Cetate Deva), în timp ce la masculin echipa României a fost alcătuită din Marian Mircea Secară (CSM Cluj-Napoca), Sorin Mîneran (CS Universitatea Arad), Nicolae Bălan (CSM Cluj-Napoca), Andrei Crainic (CSM Cluj-Napoca), Claudiu Gorgan (CS Ştiinţa Bacău) şi George Cosmin Popa (CS Ştiinţa Bacău). Rezerve:Roland Unterweger  (CS Universitatea Arad) şi Raul Ionuţ Deteşan (CS Universitatea Cluj).

Cum lucrurile în România nu sunt organizate niciodată ”ca la carte” startul competiţiei a fost întârziat cu câteva minute, iar la deschiderea oficială, cel mai important moment, intonarea imnului naţional al României, a fost făcut praf, cântăreaţa aleasă pentru acest moment dând dovadă de mult amatorism, uitând versurile (deşi avea o fiţuică cu textul imnului naţional), dar şi cântând extrem de fals.

Trecând peste aceste aspecte, pe noi sălăjenii nu poate decât să ne încânte prestaţia reprezentantei noastre, Paula Claudia Todoran, care a terminat cursa pe locul 16 cu o performanţă de 3 ore, 28 de minute şi 8 secunde (record naţional). În întrecerea masculină, cea mai bună clasare a unui reprezentant al echipei ţării noastre a aparţinut clujeanului Andrei Crainic, locul 32 cu o performanţă de 3 ore, 7 minute şi 28 de secunde.

Din păcate, după amatorismul de care a dat dovadă în alegerea persoanei care să intoneze imnul naţional, dar şi întârzierea startului, Federaţia Română de Atletism a primit o palmă din partea unui sportiv român care a alergat în afara cursei Campionatului Mondial. Cristian Marian Moşoiu, sportiv legitimat la CSA Steaua Bucureşti, a terminat cursa open din cadrul concursului de la Braşov în faţa tuturor alergătorilor selecţionaţi în lotul naţional, cu o performanţă de 3 ore, 6 minute şi 43 de secunde (record naţional).

Trecând peste erorile mai mult sau mai puţin grave ale organizatorilor, dar cea care priveşte imnul naţional este una extrem de gravă în opinia mea, sportivii s-au arătat încântaţi de condiţiile pe care le-au avut în ţara noastră şi au plecat spre casă încântaţi de ospitalitatea şi frumuseţile Braşovului şi ale braşovenilor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM