Connect with us

Pescuit și Vânătoare

FOTO. Un peşte uriaş, găsit mort pe malul lacului Vîrşolţ


Este vorba despre un exemplar fitofag de zeci de kilograme care a fost găsit joi dimineaţa pe malul lacului de acumulare


Joi dimineaţa, pe lacul Vîrşolţ a avut loc o competiţie de pescuit denumită Cupa Pensionarul Sălăjean, însă despre ceea ce s-a întâmplat la această competiţie, vom reveni într-un articol ulterior.

Cert este că înainte de startul competiţiei, pe malul lacului Vîrşolţ a fost descoperit un fitofag, care din păcate era mort.

Exemplarul cântărea aproximativ 50 de kilograme şi măsura peste un metru. Încă nu se ştie exact cauza care a provocat decesul peştelui, însă există mai multe ipoteze, una dintre ele fiind că a murit de bătrâneţe, după cum ne spune vicepreşedintele AJVPS Sălaj.

“Peştii mai şi mor de bătrâneţe. Însă, nu este un caz singular şi mai găsim exemplare din această specie, fie vara sau iarna. A fost un peşte foarte mare, undeva la aproximativ 50 de kilograme. Peştele a fost scos de pe pietre şi a fost dus sus pe dig, urmând să fie îngropat. În lungime cred că avea un metru şi douăzeci de centimetri aproximativ. A fost descoperit de pensionarii care se ocupă de igienizarea lacului. Aceştia făceau curat pe mal, în momentul în care au zărit peştele”, ne-a spus Veronica Ispas, vicepreşedinte AJVPS Sălaj.

De menţionat este faptul că această specie de peşte este originară din China, însă a fost introdus în întreaga lume, inclusiv România, pentru acvacultură şi controlul proliferării algelor. Acesta poate trăi până la 20 de ani.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare