Connect with us

ATLETISM

Petru Bologa a făcut senzaţie la Campionatul Naţional de Atletism


La vârsta de 81 de ani, sălăjeanul a participat la cinci probe şi la fiecare a reuşit să urce pe podium. La aruncarea suliţei şi a discului, sportivul de la CSM Zalău a obţinut medalia de aur la ambele probe, completându-şi palmaresul cu două medalii de argint şi una de bronz


Petru Bologa este cel mai activ sportiv veteran al judeţului Sălaj.

Deşi a împlinit 81 de ani, sportivul legitimat la CSM Zalău continuă să facă senzaţie şi de fiecare dată când are posibilitatea, participă la diverse întreceri sportive de la o simplă competiţie şi până la Campionate Naţionale sau Balcaniade.

Bine, aici vorbim despre atletism, însă Petru Bologa este şi un practicant al tenisului, acolo unde participă la turneele de veterani şi chiar are rezultate bune.

Însă, în acest articol vom vorbi despre performanţele reuşite în atletism, deoarece la finalul săptămânii trecute, sportivul de la CSM Zalău a reuşit ceva deosebit, cucerind nu mai puţin de cinci medalii, şi nu oriunde, ci tocmai la Campionatul Naţional în Aer Liber 2019.

În perioada 24 – 25 august, Stadionul „Iolanda Balaş Soter” a găzduit ediţia din acest an a Campioantul Naţional în Aer Liber, competiţie destinată sportivilor veterani.

Competiţia a propus peste 20 de probe, de la alergări pe diferite distanţe, până la aruncarea discului, greutăţii sau suliţei.

Chiar dacă drumul de la Zalău până la Bucureşti poate fi destul de obositor, având în vedere infrastructura rutieră de care dispune ţara noastră, sălăjeanul nostru a trecut peste acest obstacol şi a ajuns cu bine în capitală, înscriindu-se la nu mai puţin de şase probe la Campioantul Naţional.

Este vorba despre probele de alergare 100 m, 200 m, 400 m, aruncarea greutăţii, aruncarea suliţei şi aruncarea discului.

Din cauza unei neatenţii, Bologa a fost descalificat la proba de 400 m, însă, s-a revanşat în celelalte probe.

Astfel, veteranul polisportiv a cucerit două medalii de aur la aruncarea suliţei şi discului, două medalii de argint la 100 m şi 200 m şi o medalie de bronz la aruncarea greutăţii, toate la categoria de vârstă +80 de ani.

Sunt nişte rezultate care fac cinste judeţului, dar mai ales sportivului, care la 81 de ani, iată, că vine din capitală de la cea mai importantă competiţie naţională cu nu mai puţin de cinci medalii, dintre care două de aur.

A fost o competiţie frumoasă şi numeroasă la care judeţul nostru a fost reprezentat doar de Petru Bologa.

Sportivele Rodica Prodan şi Lidia Angelescu nu au putut participa la Campionatul Naţional din motive personale.

Să spunem că în perioada 19 – 23 septembrie, la Bucureşti va avea loc Balcaniada de Atletism Masters la care Petru Bologa şi-a anunţat deja prezenţa.

„A fost o competiţie reuşită şi sunt mulţumit de rezultatele obţinute. A fost o mică neatenţie la proba de 400 de metri şi am fost descalificat, dar sunt mulţumit de cele cinci medalii pe care le-am obţinut. Mai mult, m-am bucurat ca de fiecare dată să mă reîntâlnesc cu prietenii şi colegii de aceeaşi vârstă”, ne-a declarat Petru Bologa.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM