Connect with us

AUTOMOBILISM

FOTO şi VIDEO. Un pilot din Sălaj s-a impus la Cupa Meseş!


La etapa a doua a Campionatului ACR de Viteză pe Traseu Montan ce a avut loc în weekend pe Meseş, Beko Istvan – originar din comuna Meseşenii de Jos – a cucerit locul 1 atât la OPEN, cât şi la categoria avansaţi. Valorosul pilot îşi păstrează astfel supremaţia câştigată  încă de la competiţia de anul trecut


După cum ne-am obişnuit deja în fiecare an, la începutul lunii august în judeţul Sălaj are o întrecere de raliu în care motoarele se turează la maxim pentru a ajunge cât mai rapid din punctul zero până în vârful Meseşului.

Nici în acest an nu a fost diferit. Astfel, sâmbătă 10 august, Campionatul ACR de Viteză pe Traseu Montan a continuat tocmai în judeţul nostru cu etapa a II-a.

Etapa de la Treznea a fost organizată de Clubul Sportiv Rider’s Satu Mare, cu sprijinul Consiliul Judeţean Sălaj şi Primăria comunei Treznea, denumirea oficială fiind Cupa Meseş Cento Group. VTM Cupa Meseş Cento Group este o competiţie deschisă doar maşinilor de curse.

Traseul a început de la poalele Meseşului din comuna Treznea şi punctul de sosire a fost tocmai în vârful Meseş. Competiţia de pe Meseş a ajuns în acest an la ediţia a VII-a, fiind totodată a doua etapă din Campionatul ACR de VTM, după ce prima etapă a avut loc la Luna Şes.

În acest an, prezenţa piloţilor nu a fost la fel de numeroasă precum în anii trecuţi şi pe lista de start s-au aflat 13 piloţi veniţi din judeţele Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sibiu şi Sălaj.

Pe lista de start i-am regăsit şi pe Szabo Robert, dar şi pe Beko Istvan, câştigătorul de anul trecut. Deşi este stabilit în Cluj-Napoca, Beko este originar din comuna Meseşenii de Jos, judeţul Sălaj.

Revenind la ediţia din acest an, să spunem că mai întâi au avut loc recunoaşterea traseului, după care s-au cronometrat antrenamentele, pentru ca la ora 13.30 să debuteze prima manşă de concurs.

La capătul primei manşe, Beko Istvan a obţinut cel mai bun timp, urmat de Szabo Robert şi Veres Istvan (Baia Mare). După o mică pauză a început şi manşa a doua, iar la final s-a tras linie şi s-a întocmit clasamentul. Şi de această dată, pentru al doilea an consecutiv, Beko Istvan a reuşit să câştige locul 1, cu 1:34,28, în timp ce Szabo Robert s-a clasat pe locul 2 cu timpul 1:37,30. Ambii s-au aflat la volanul unui Subaru Impreza.

Podiumul a fost completat de Veres Istvan (Baia Mare) cu timpul 1:37,52 obţinut la volanul unui Opel Manta. Festivitatea de premiere a avut loc la ora 17.00, în faţa sediului Primăriei comunei Treznea.

Szabo Robert: “Cel mai important este că nu s-au înregistrat evenimente neplăcute”

După ce a ratat ediţia de anul trecut, Szabo Robert spera la o clasare cât mai bună la ediţia din acest an la care îşi dorea să participe cu maşina de concurs.

Însă, din cauza unor probleme externe, sălăjeanul nostru nu a putut participat cu maşina de concurs şi a folosit, din nou, maşina de oraş cu care a obţinut rezultate notabil în Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint.

Chiar şi aşa, Szabo Robert s-a descurcat destul de bine la Cupa Meseş Cento Group, acolo unde a cucerit locul 2 atât la Avansaţi, cât şi la OPEN, fiind mulţumit de acest rezultat, având în vedere circumstanţele în care l-a obţinut.

“Am avut mai multe probleme şi competiţia m-a prins nepregătit şi maşina de concurs nu a fost gata. În ultima zi am depus o cerere la organizatori să mă accepte cu maşina de oraş, modificată cu roll cage, conform FIA. Chiar şi aşa, maşina s-a comportat excepţional şi pe acest traseu şi diferenţa între locul 1, ocupat de Beko Istvan şi locul 2 obţinut de mine a fost mică. El s-a prezentat la competiţie exact cum ar trebui să se ocupe un pilot de VTM. Pe această cale îl felicit pentru rezultat. Sper ca la ediţia de anul viitor să reuşesc să câştig. Organizarea a fost una de excepţia şi s-a respectat programul. Cel mai important este faptul că nu au existat evenimente neplăcute şi a fost foarte multă lume prezentă la raliu, deşi a fost o temperatură destul de ridicată. Până la urmă, locul 2 reprezintă un rezultat foarte bun având în vedere circumstanţele în care l-am obţinut”, ne-a declarat Szabo Robert.

Beko Istvan, câştigător Cupa Meseş: “A fost mai uşor anul acesta”

Cupa Meseş Cento Group 2019 a avut o desfăşurare similară cu cea de anul trecut şi la fel ca şi atunci, câştigătorul este acelaşi. Este vorba despre Beko Istvan care a reuşit această performanţă la volanul unui Subaru Impreza. Istvan este originar din Meseşenii de Jos, dar de 20 de ani este stabilit în Cluj-Napoca.

Acesta este mulţumit că a câştigat din nou această etapă, însă s-a arătat puţin dezamăgit de numărul mic de maşini participante în acest an.

“Mă bucur că am revenit în Sălaj şi am câştigat titlu de campion. Ce pot să spun? Doar că vin mereu acasă cu plăcere şi deşi nu cunosc prea bine traseul este unul ok. De aia suntem sportivi, să ne adaptăm cât mai rapid la condiţii şi să fim rapizi în cel mai scurt timp având în vedere că tot concursul se desfăşoară într-o singură zi. Au fost destul de puţine maşini anul acesta. Sincer, m-am aşteptat ca şi în anii trecuţi, 50 – 60 de participanţi, ar fi fost mult mai interesant. Aşa, de data asta a fost puţin mai uşor, ca să zic aşa. Bineînţeles, să nu uităm un lucru, Szabo Robert este un adversar pe măsură. Pe această cale îl felicit pentru locul 2”, ne-a declarat Beko Istvan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in AUTOMOBILISM