Connect with us

FOTBAL

Regula jucătorilor U21, mărul discordiei pentru echipele din Liga a IV-a


Dacă în ultimele două sezoane, în Liga a IV-a echipele au fost nevoite să aibă în teren doi jucători U21, majoritatea echipelor vor ca începând cu noul sezon această regulă să se modifice şi să folosească un singur jucător U21


Joi, 8 august a avut loc la sediul AJF Sălaj şedinţa cu delegaţii echipelor din Liga a IV-a.

Toate cele 11 echipe care vor participa în noul sezon competiţional au avut cel puţin un reprezentant.

Subiecte au fost multe, discuţiile s-au întins, cert este că deocamdată nimic nu este concret şi stabilit.

În acest sens, va mai avea loc o întâlnire în cadrul căreia se va stabili şi programul competiţional.

Dumbrava Gîlgău, Rapid Jibou, CS Barcău Nuşfalău, Sportul Şimleu, Silvania Cehu Silvaniei, CS Ileanda, Ardealul Crişeni, Steaua Cosniciu, Someşul Someş Odorhei, AS Chieşd şi Olimpic Bocşa sunt echipele înscrise până în momentul de faţă.

AJF Sălaj caută însă şi a 12-a echipă care să facă pasul de la Liga a V-a, fiind vehiculat numele celor de la AS Venus Giurtelec.

Una peste alta, unul dintre dintre subiectele intens discutate a fost regula jucătorilor U 21.

În ultimele două sezoane, echipele din Liga a IV-a au fost nevoite să evolueze cu doi jucători U 21 în teren, iar pentru noul sezon se doreşte o schimbare.

Astfel, delegaţii echipelor au venit cu propunerea ca în noul sezon în loc de doi jucători U 21, echipele să poată juca cu un singur jucător.

Majoritatea au fost de acord, cu excepţia a două echipe, Sportul Şimleu şi CS Barcău Nuşfalău.

Ioan Gurzău – preşedinte Sportul Şimleu: “Cine va mai juca fotbal în judeţ dacă noi nu îi lăsăm pe tineri să se afirme la Liga a IV-a?”

Ioan Gurzău – preşedintele clubului de sub Măgura, s-a impus categoric şi a dat exemplu rezultatele excepţionale reuşite de Naţionala României U 21 la Campionatul European din Italia.

“Am avut o poziţie destul de tranşantă. Cu toţii ne-am bucurat când Naţionala României U21 a avut rezultate foarte bune la Campionatul European. Însă, noi cum încurajăm tineretul dacă nu le dăm şansa să joace? Nu avem multe echipe de juniori care să ne reprezinte la alt nivel, în afară de Atletic Zalău. Astfel, ne mai rămâne Liga a IV-a şi juniorii A1 din Liga a IV-a. Dacă noi nu le dăm şansa să evolueze la nivelul seniorilor, înseamnă că nu dorim ca, copiii din Sălaj să facă performanţă şi nu e în regulă. După ce Federaţia Română de Fotbal a implementat proiectul cu jucătorii U21, s-au văzut şi rezultatele şi dacă noi nu o să implementăm un proiect asemănător în judeţul Sălaj, cine va mai juca fotbal în judeţ dacă noi nu îi lăsăm să se afirme la Liga a IV-a? Spun câţiva că joacă la juniori, dar ştim cu toţii ce nivel este la juniori A1. Sincer, mă surprinde că au fost de acord cei de la Jibou care au mulţi copii sau Cehu Silvaniei, care sunt oraşe şi au arii mari de selecţie”, ne-a declarat Ioan Gurzău, preşedintele de la Sportul Şimleu.

O decizie finală în acest sens urmează să fie luată în cadrul Comitetul Executiv care se va întruni la finalul acestei săptămâni.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 14 august.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL