Connect with us

Ştiri din Sălaj

Patru zile de festival şi încasări de peste 45 de milioane de euro


Evident, este vorba despre cel mai mare festival de muzică din România care a avut loc la începutul lunii august, în oraşul Cluj-Napoca


În perioada 1 – 4 august, la Cluj-Napoca a avut loc a cincea ediţie a celui mai mare festival de muzică din România. Este vorba despre UNTOLD. În ediţia din acest an, organizatorii s-au întrecut şi pe scena de pe Cluj Arena au urcat artişti şi DJ de renume, precum Robbie Williams, Nicky Romero, David Guetta sau Martin Garrix.

Programul a atras sute de mii de participanţi din toate colţurile lumii, iar organizatorii au precizat că la ediţia din acest an au participat aproximativ 372.000 de persoane. Dintre aceştia, 20% au fost din judeţul Cluj, 20% din străinătate şi restul de 60% din toată România.

Aşa se face că la UNTOLD 2019 au venit persoane din Marea Britanie, Olanda, Franţa, Belgia, Austria, Polonia, Ungari, dar şi din ţări mult mai îndepărtate şi mai exotice precum Argenitina, Brazilia, India şi chiar China.

Organizatorii au estimat că persoanele participante la festival au cheltuit peste 45 de milioane de euro.

„La o prima estimare, din cei peste 370.000 de participanți, cei 300.000 veniți din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile, cel puțin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee etc. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea clujeană, de peste 45 milioane euro. Acești bani se vor regăsi apoi în impozite și taxe locale, dar și în încasări pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numărul mare de turiști prezenți, punându-și apartamentele sau casele la închiriat”, au anunţat organizatorii.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj