Connect with us

JUDO

FOTO. Sălăjeanul Alex Bologa, campion european la Judo


Judoka nevăzător originar din Derşida, comuna Bobota a uimit din nou mapamondul şi a reuşit să câştige un nou titlu european, al doilea din carieră, după ce a reuşit această performanţă şi în luna august 2017. Acum, la finele săptămânii trecute, sălăjeanul nostru şi-a adăugat în palmares medalia de aur cucerită la Campionatul European de Judo pentru Nevăzători, de la Genova, din Italia


Alex Bologa este fără doar şi poate unul dintre cei mai valoroşi sportivi ai judeţului Sălaj, deşi nu reprezintă un club de judo din judeţ. În nenumărate rânduri am remarcat prestaţiile tânărului judoka nevăzător şi am adus la cunoştiinţă cititorilor noştri despre performanţele reuşite de acesta. De la medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la RIO din 2016 şi până la medalia de aur câştigată la Campionatul European din Wolverhampton, competiţie ce a avut loc în urmă cu doi ani.

De la acele performanţe, ascensiunea lui Alex Bologa a continuat şi judoka din Derşida a ajuns pe cele mai înalte culmi ale judo-ului internaţional. Medalii de aur în Japonia, Germania sau Kazahstan fiind printre premiile cu care Alex Bologa se poate lăuda că le-a cucerit în ultimii doi ani.

Ultima performanţă reuşită de tânărul judoka nevăzător a fost câştigarea medaliei de aur la Fort Wayne în statul Indiana din Statele Unite ale Americii. Acea performanţă a încununat munca depusă la antrenamente în ultimii ani, Alex Bologa devenind cel mai bun judoka din lume la categoria 60 kg.

La finele săptămânii trecute, la Genova în Italia a avut loc Campionatul European de Judo pentru Nevăzători, la care a participat şi sălăjeanul nostru care şi-a respectat statutul şi a reuşit să cucerească medalia de aur, devenind campion european pentru al doilea an la rând, după ce a reuşit această performanţă în Marea Britanie, la Europeanul din urmă cu doi ani.

La turneul din Genova, Alex a avut o evoluţie ireproşabilă, spre satisfacţia antrenorului Gergely Tamas. În finală, sălăjeanul nostru a trecut de Ciftci Recep din Turcia, sportiv pe care l-a învins prin ippon.

Această performanţă nu poate decât să ne facă mândri că Alex Bologa face cinste judeţului Sălaj, chiar dacă el reprezintă un club din judeţul Cluj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUDO