Connect with us

Ştiri din Sălaj

Poliţiştii au aplicat peste 400 de amenzi şoferilor care vorbesc la telefon în timpul mersului


Peste 400 de conducători auto au fost depistaţi vorbind la telefon în timpul mersului, fiind sancţionaţi contravenţional de către poliţiştii sălăjeni


În perioada 1 ianuarie-30 iunie, poliţiştii rutieri au aplicat 445 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au fost depistaţi vorbind la telefonul mobil, în timpul mersului.

Această faptă contravenţională este prevăzută în clasa I de sancţiuni (2-3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare), din O.UG. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Nu folosi telefonul mobil în timp ce conduci!

Dacă trebuie să vorbeşti la telefon, trage pe dreapta sau opreşte într-o parcare. Şoferii care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc nu observă peste 50 % din ce întâmplă în jur şi au o probabilitate mare să fie implicaţi într-un accident.

Nu tasta când conduci! Lasă mesajele sau verificarea contului de Facebook, Instagram sau alte aplicaţii pentru altă dată!

Studiază dinainte traseul pe care vrei să mergi. Dacă foloseşti un sistem de navigare/GPS, programează-l înainte de a porni la drum şi foloseşte setările audio pentru indicaţii, ca să eviţi să te uiţi la ecran pentru instrucţiuni.

Drum bun, fără evenimente rutiere!

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj