Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Căminul cultural din Someş-Guruslău a intrat într-un amplu proces de modernizare! 


Comuna Năpradea va avea încă un cămin modern, la Someş-Guruslău. Lucrările de modernizare au şi început de o lună de zile urmând să se finalizeze în 2020. “Chiar dacă este vorba de o reabilitare a clădirii vechi, la Someş-Guruslău va fi practic un cămin nou, deoarece din vechiul amplasament va mai rămâne doar structura”, a spus primarul Vasile Fodor


Din 2012, comuna Năpradea este condusă de primarul Vasile Fodor, cel care în şapte ani şi-a pus amprenta asupra dezvoltării acestei aşezări. Infrastructa a fost pusă la punct şi mai întâi au fost asfaltate drumurile comunale, după care s-au mai asfaltat 11 km de străzi şi uliţe în centrul comunal şi Cheud.

De când Vasile Fodor este primar, în comună s-au reabilitat şi modernizat nu mai puţin de patru cămine culturale, la Vădurele, Năpradea, Traniş şi Cheud.

Singurul care a rămas nereabilitat a fost căminul din Someş-Guruslău, care a ajuns într-o stare deplorabilă. Mai mult  de atât, aspectul clădirii era neplăcut pentru localnici şi pentru trecători, fiind chiar la intrare în sat!

Autorităţile locale nu au rămas indiferente de această situaţie şi s-au zbătut pentru a atrage fonduri pentru reabilitarea căminul din Someş-Guruslău. Astfel, printr-un proiect european a cărui valoare este de 290.000 de euro, clădirea va fi reabilitată în întregime şi va deveni una modernă.

Lucrările au început de câteva săptămâni, iar deja acoperişul vechi a fost îndepărtat şi în acest momente se mai lucrează şi la fundaţie.

“La căminul cultural din Someş-Guruslău se lucrează de aproximativ o lună de zile. A fost deja decopertat şi acum se lucrează la consolidarea fundaţiei.Anul viitor, la Someş Guruslău va fi un cămin cultural modern. Chiar dacă proiectul presupune o reabilitare, acolo va fi practic un cămin nou, deoarece a rămas doar structura, iar în rest totul a fost înlăturat. Este singurul cămin din comună care a rămas nereabilitat. Începând din 2012 am reabilitat toate căminele din comună, începând cu Vădurele şi continuând cu Năpradea, Traniş şi Cheud”, ne-a declarat primarul Vasile Fodor.

În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele lucrări: înlocuire  învelitoare şi şarpantă, finisaje interioare şi exterioare, amenajări exterioare, modernizare instalaţii sanitare, termice, dar şi electrice. După ce se va finaliza construcţia, căminul va fi dotat cu tot ce este necesar pentru desfăşurarea evenimentelor festive şi culturale.

“Oamenii din Someş-Guruslău abia au aşteptat să vadă că se reabilitează căminul, pentru că era o ruină şi aspectul era neplăcut, mai ales că se află într-o zonă vizibilă din localitate. Acel cămin nu îi reprezenta deloc pe oameni, dar de anul viitor, locuitorii din acest sat se vor putea mândri cu unul dintre cele mai moderne cămine din zonă”, a mai spus primarul Vasile Fodor.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj