Connect with us

ATLETISM

Argint naţional pentru Paula Todoran


Sportiva numărul 1 a județului Sălaj în cadrul probelor olimpice se menține în topul celor mai bune alergătoare din România


Stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti găzduieşte în aceste zile (în perioada 30 – 31 iulie 2019) o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de atletism pentru seniori.

Competiţia organizată de Federaţia Română de Atletism reuneşte la start tot ceea ce are mai valoros atletismul din ţara noastră la acest moment, iar competiţia reprezintă un nou prilej pentru sportivi de a-şi testa nivelul de pregătire şi, de ce nu, de a încerca obţinerea biletelor pentru CM de la Doha din această toamnă sau chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

Printre competitorii înscrişi pe foile de concurs se regăsesc şi câţiva sălăjeni: Paula Claudia Todoran (CSM Zalău), respectiv  Sarkany Rachel şi Robert Parge (CS Universitatea Cluj).

Competiţia a început marţi dimineaţa şi a programat la primele ore ale dimineţii cursele de 10.000 de metri masculin şi feminin.

Aşa cum ne-a obişnuit de ani buni, Paula Todoran a concurat cu succes şi anul acesta în cursa celor 25 de tururi de stadion, iar la finalul cursei a reuşit să cucerească medalia de argint cu o performanţă de 37’48’’06.

Prima poziţie în clasament a fost ocupată de Cristina Simion (CSA Steaua Bucureşti – 37’45’’23), iar pe treapta a III-a a podiumului de premiere s-a clasat Monica Mădălina Florea 37’57’’02.

La masculin, titlul naţional a revenit celui mai valoros fondist român al momentului, Nicolae Alexandru Soare de la CS Ştiinţa Bacău – 29’39’’42., iar podiumul a fost completat de Alexandru Corneschi – 29’56’’46., respectiv Marius Viorel Ionescu – 30’14’’47.

În această seară, după închiderea ediţiei, vor intra pe pista de concurs şi ceilalţi doi sălăjeni care concurează pentru clubul universitar din Cluj-Napoca.

Sarkany Rachel a concurat în cursa de 100 metri plat, în timp ce Robert Parge a luat startul în cursa de 400 metri plat.

Amănunte despre parcursul celor doi atleţi lansaţi în sportul de performanţă de Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău şi CSS Zalău pe site-ul www.sportulsalajean.ro şi în ediţia din data de 7 august a ziarului nostru.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM