Connect with us

Sporturi

FOTO. Daniel Sitaş, Adrian Ardelean şi Marin Mercea, câştigători la Baia Mare


Cei trei tenismeni sălăjeni au reuşit prestaţii deosebite la Cupa Baia Mare – Transilvania Series, reuşind să se claseze pe locul 1 la nivelele 7, 6, respectiv 5. O prestaţie foarte bună a avut şi tânărul Răzvan Ardelean, cel care s-a clasat pe locul 2 la nivelul 4, dar şi jibouanul Albert Daroczi – locul 2 la nivelul 5


La finele săptămânii trecute, Baia Mare a fost gazda unui turneu de tenis de câmp din circuitul Tenis Partener. Este vorba despre Cupa Baia Mare – Transilvania Series, turneu Gold ce s-a desfăşurat pe zgura terenurilor de tenis din Parcul Tineretului. Competiţia a propus cinci nivele de simplu, nivelul 4, 5, 6, 7 şi 8, precum şi două de dublu, 6 şi 8.

La acest turneu au fost prezenţi şi sălăjeni, Răzvan şi Adrian Ardelean – tată şi fiu, Marin Mercea, Albert Daroczi şi Daniel Sitaş. Toţi au plecat cu aşteptări mari de la acest turneu şi cu toţii s-au întors acasă satisfăcuţi că au dat tot ce au avut mai bun şi în urma lor au rămas rezultatele foarte bune.

Astfel, din cei patru sălăjeni care au participat la competiţia din Baia Mare, trei au cucerit locul 1 şi unul a obţinut locul 2, după o finală foarte disputată. Începem cu începutul şi spunem că la nivelul 4, Sălajul a fost reprezentat de Răzvan Ardelean.

Tânărul a reuşit două victorii identice în primele două tururi, scor 6 – 2, 6 – 2 în faţa sportivilor Ionuţ Man şi George Vlad. În finală, Ardelean a dat peste Vlad Rădulescu, un tenismen din Oradea. Din păcate pentru Răzvan, bihoreanul s-a impus cu 6 – 4, 6 – 4 şi şi-a adjudecat trofeul, sălăjeanul fiind neovit să se mulţumească cu locul 2.

La nivelul 5, Marin Mercea şi Albert Daroczi au fost într-o formă excelentă şi cei doi sălăjeni au ajuns până în ultimul act. Jibouanul a început mai bine finala şi s-a impus în primul set cu 7 – 6. Al doilea set i-a aparţinut lui Mercea, scor 7 – 5, iar cei doi au oferit un spectacol în ultimul set, ambii dând dovadă de multă ambiţie şi dăruire. În cele din urmă, şi setul trei i-a revenit lui Mercea care astfel şi-a asigurat locul 1, în timp ce jibouanul Daroczi s-a mulţumit cu locul 2.

După locul 2 obţinut de fiul său, Adrian Ardelean şi-a propus să cucerească primul loc la nivelul 6. Pentru a ajunge în finală, Ardelean a trecut de trei sportivi, doi din Baia Mare şi unul din Bistriţa. În ultimul act, sălăjeanul s-a duelat cu Nicolae Toma din Satu Mare pe care l-a învins fără drept de apel, 6 – 1, 6 – 0.

Şi la nivelul 7, judeţul Sălaj a avut un reprezentant de seamă. Este vorba despre Daniel Sitaş, acesta devenind unul dintre cei mai apreciaţi jucători de tenis de la acest nivel. Sălăjeanul a făcut un nou turneu reuşit şi a ajuns până în ultimul act, acolo unde s-a duelat cu Silaghi Constantin din Satu Mare, principalul favorit.

În primul set, sătmăreanul a fost mai precis şi s-a impus cu 6 – 4. Şi în actul secund Silaghi a început mai bine, însă Sitaş a dat dovadă de tărie de caracter şi sprijinit de pe margine de fiica lui a revenit spectaculos şi le-a câştigat pe următoarele două, scor 7 – 5, 6 – 1.

“Am avut un turneu greu, dar mai ales finala, acolo unde am pierdut primul set. Am început prost şi setul doi şi eram condus cu 3 – 1, moment în care mi s-a rupt racordajul la rachetă. Mai în glumă, i-am zis adversarului că este un semn, dar el juca foarte bine. Am mers pe bancă, unde Mara m-a văzut că eram epuizat, dar mi-a zis că atunci când nu mai poţi, mai poţi un pic. Am reuşit să joc mai legat, am făcut 4 – 4, 5 – 5 şi am  reuşit mingi bune şi în cele din urmă a câştigat setul doi cu 7 – 5. În setul 3, nici Silaghi Costi nu a mai putut şi am câştigat cu 6 – 1”, ne-a declarat Daniel Sitaş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi