Connect with us

FOTBAL

Romario Rus, încă un sezon la ACS FC Recea


Fotbalistul sălăjean a optat pentru continuitate şi în sezonul 2019 – 2020 va evolua tot la clubul maramureşean alături de care speră să promoveze în Liga a II-a


Romario Rus este unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti din judeţul Sălaj. Are la activ  zeci de meciuri în Liga a II-a în tricoul Olimpiei Satu Mare, însă după desfiinţarea  clubului fanion al judeţului vecin, jucătorul originar din comuna Rus a ajuns la ACS FC Recea.

Alături de gruparea din judeţul Maramureş, sălăjeanul îşi propune să ajungă în Liga a II-a. În sezonul trecut a fost foarte aproape.

Astfel, la capătul sezonului 2017 – 2018, când Romario a evoluat în retur pentru maramureşeni, echipa din Recea a terminat pe locul 2 la mare distanţă de “U” Cluj. În sezonul încheiat recent, ACS FC Recea a terminat tot pe locul 2, după ce a pierdut pe final lupta pentru promovare cu FK Csikszereda.

Cu toate acestea, prestaţiile lui Romario Rus au fost bune, spre foarte bune şi sălăjeanul a fost titular de drept în echipa lui Romică Buia. Zeci de goluri şi pase decisive a reuşit Romario în tricoul echipei maramureșene şi prin urmare, conducerea celor de la ACS FC Recea doreau ca această colaborare să continue şi în sezonul următor.

Pe fir au intrat mai multe cluburi de Liga a II-a, însă, sălăjeanul nostru nu a ajuns la un acord cu niciuna dintre grupările din eşalonul secund şi a optat pentru continuitate. Prin urmare, Romario Rus va evolua la ACS FC Recea şi în sezonul viitor, după ce a semnat un contract valabil un an de zile.

Mijlocaşul în vârstă de 25 de ani îi va avea colegi la Recea pe alţi doi sălăjeni, este vorba despre Adrian Micaş, care va evolua sub formă de împrumut de la “U” Cluj, dar şi pe şimleuanul Vlad Opriş care a semnat recent cu ocupanta locului secund în Seria a V-a din Liga a III-a în sezonul trecut.

Cu cei trei sălăjeni în lot, ACS FC Recea speră la un sezon cât mai bun, la capătul căruia să se situeze pe primul loc, clasare ce îi va asigura promovarea în Liga a II-a, acesta fiind obiectivul maramureşenilor.

“Am hotărât să rămân la Recea pentru că este un grup frumos, unit şi unde se vrea performanţă. Pe viitor sper să fiu sănătos şi să facem mai multe decât am făcut în sezonul trecut, atât personal, cât şi cu echipa”, ne-a declarat Romario Rus.

De menţionat este faptul că echipa la care evoluează cei trei sălăjeni, cel mai probabil, va fi adversarul celor de la SCM Zalău în campionat, echipa care va reprezenta judeţul Sălaj în Liga a III-a.

ACS FC Recea şi SCM Zalău au disputat deja două meciuri amicale, ambele câştigate de maramureşeni, atât la Recea, cât și la Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL