Connect with us

ATLETISM

Dublă victorie românească în SUA


Zălăuanul Monel Sabou și craioveanca Nuța Olaru s-au impus sâmbătă, în cursa de semimaraton montan de la Rollinsville. Colegul nostru de redacție a trecut primul linia de sosire obținând prima sa victorie din acest an într-o competiție de alergare și speră să realizeze până la finalul anului în curs cea mai bună performanță din cariera sa de sportiv în proba maratonului


Unul din cei mai longevivi sportivi ai Sălajului este cu siguranţă atletul Monel Sabou, care este totodată şi colegul nostru.

Chiar dacă are 40 de ani şi a debutat la un Campionat Naţional în 1992, Monel nu vrea să renunţe la activitatea sportivă şi continuă să alerge la competiţii puternice din străinătate, competiţii care adună la start mii de participanţi.

În competiţiile din afara graniţelor ţării, atletul  zălăuan aleargă în permanenţă cu echipament pe care este inscripţionat numele oraşului, judeţului şi ţării din care provine (Zalău, Sălaj, România), demonstrând un spirit patriotic cum poate rar mai întâlneşti în rândul sportivilor care nu au prea fost apreciaţi de cei care ar fi trebuit să îi promoveze atunci când erau pe val.

Ultima competiţie la care a participat Monel Sabou a avut loc sâmbătă, în Rollinsville – Colorado, iar colegul nostru s-a dovedit a fi cel mai rapid dintre participanţi cursei de semimaraton desfăşurate la o altitudine de peste 2.500 de metri.

Cu un rezultat de 1 oră, 20 de minute şi 33 de secunde, Monel a trecut primul linia de sosire şi a obţinut cea de-a doua victorie pe tărâm american din cariera sa de sportiv.

”Mă bucur că am reuşit să câştig competiţia. Nu m-am aşteptat la victorie, dar am sperat la o clasare pe podium. De o lună de zile nu mai sunt propriul meu antrenor. De câteva săptămâni am un antrenor în care am mare încredere că mă va ajuta să îmi realizez cea mai bună performanţă din carieră. Alerg la antrenamente alături de băieţi care au performanţe de 2 ore şi 20 de minute sau chiar mai bune. Cel mai rapid dintre băieţi aleargă undeva la 2 ore şi 12 minute. Nu tind să sper la aşa un rezultat, dar cred că mă pot apropia de 2 ore şi 25 de minute. Sâmbătă a fost mai mult o cursă de antrenament. Adevăratul test va fi la New York Marathon, în luna noiembrie când voi alerga alături de alţi 40 de mii de  oameni, nu de 150 câţi am alergat la Rollinsville” – ne-a declarat Monel Sabou.

Alături de zălăuanul nostru, la cursa de semimaraton de la Rollinsville au participat două mari atlete ale României, gorjeanca Constantina Diţă – campionana olimpică a cursei de marathon de la Beijing din 2008 şi craioveanca Nuţa Olaru, una din cele mai longevive alergătoare de marathon din România care a participat la 6 ediţii de Campionate Mondiale de Marathon, precum şi la Jocurile Olimpice de la Athena (2004).

La fel ca şi zălăuanul nostru, cele două conaţionale au reuşit performanţe excelente şi s-au clasat pe primele două poziţii în clasamentul feminin. Nuţa Olaru s-a clasat în faţa adversarelor sale cu o performanţă puţin peste 1 oră şi 30 de minute, iar Constantina Diţă s-a clasat pe poziţia a doua. Aşadar, cei trei tricolori prezenţi la starul competiţiei din Colorado au obţinut maxim din ce se putea obţine făcând cinste României.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM