Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău transferă din Finlanda! 


Ultima achiziţie pentru vicecampioana României este centrul Sauli Sinkkonen. În vârstă de 30 de ani, voleibalistul a jucat ultima dată în ţara natală la Akaa-Volley, dar a mai trecut prin campionatele din Franţa şi Belgia


Deşi a avut probleme financiare, Volei Municipal Zalău a trecut peste perioada delicată, iar în ultimele săptămâni a reuşit să se organizeze pentru noul sezon. După ce a aflat că va primi finanţare pentru stagiunea 2019 – 2020, vicecampioana României a început să îşi formeze lotul, astfel că în ultimele zile a reuşit nu mai puţin de 10 transferuri.

Ultima achiziţie la Volei Municipal Zalău este un jucător din Finlanda, care joacă pe postul de centru. Este vorba de Sauli Sinkkonen, în vârstă de 30 de ani, care are o talie de 202 cm.

Jucătorul a jucat ultima dată în ţara sa natală la  Akka Volley, formaţie care în prima ligă din Finlanda s-a clasat pe locul 6.

Sinkkonen a mai jucat în Franţa, la Chaumont Volley-Ball 52, în sezonul 2017 – 2018, iar în stagiunea 2016 – 2017 a evoluat în campionatul Belgiei, la Topvolley Callant Antwerpen.

Noul jucător de la Volei Municipal Zalău a mai jucat nu mai puţin de nouă ani în Finlanda, la Tampereen Isku-Volley, în perioada 2007 – 2016.

Încă din 2011, Sauli Sinkkonen este jucător în naţionala Finlandei.

Să mai spunem că până în momentul de faţă, vicecampioana României i-a transferat pe Gabriel Cherbeleaţă (CSM Bucureşti), Nicolae Ghionea (CSM Bucureşti), Şerban Paşcan (Steaua Bucureşti), George Gavriz (Steaua Bucureşti), Alexandru Muscină (Steaua Bucureşti), Goran Skundric (Vojvodina Novisad), David Szabo (campioana Ungariei – VRCK Vegyesz Kazincbarcika), Darlaczi Ovidiu (Steaua), Rogério Nogueira – Mineiro (Brazili).

Pe postul de centru a mai fost adus în această vară Nicolae Ghionea, de la CSM Bucureşti, care a mai jucat la SCMU Craiova şi Steaua.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1