Connect with us

Ştiri din Sălaj

Peste 6600 de conducători auto sancționați pentru viteză


Poliţiştii sălăjeni au depistat în trafic, în primul semestru al acestui an peste 6000 de șoferi care nu au respectat regimul legal de viteză


În perioada 1 ianuarie-30 iunie, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier.

În cadrul celor 51 de acţiuni desfăşurate, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 6621 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, în perioada de referință, pe acest segment, oamenii legii au reținut, în vederea suspendării, 389 premise de conducere.

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic este prima cauză generatoare de accidente rutiere.

Din această cauză, în cele şase luni ale acestui an, pe raza județului Sălaj, s-au înregistrat nouă de accidente de circulație grave, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viața și nouă au fost rănite grav.

Atenţie conducători auto!

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj