Connect with us

Ştiri din Sălaj

Au început lucrările de reabilitare pe Drumul Judeţean 110: Măerişte – Doh – Dumuslău – Carastelec


Aproape 19,5 milioane lei este valoarea totală a investiției de reabilitare și modernizare a DJ 110: Măeriște – Doh – Dumuslău – Carastelec care a demarat pe parcursul lunii iulie odată cu semnarea contractului pentru realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor de execuție aferente


Realizarea proiectului tehnic are prevăzut un interval de 2 luni, după care se vor lansa lucrările de reabilitare și modernizare a drumului, acestea având un calendar de realizare de 24 de luni.

Proiectul de reabilitare și modernizare ai celor peste 16 km ai drumului județean amintit este finanțat prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

Acesta presupune execuția unor categorii de lucrări ce vizează modernizarea structurii rutiere precum și creșterea capacității portante a drumului, amenajarea unor parcări și stații de autobuz în zonele în care acestea sunt necesare, intervenții asupra șanțurilor, acostamentelor precum și realizarea racordurilor cu drumurile și străzile laterale, dar și amenajarea podețelor și podurilor transversale și laterale existente sau realizarea altora noi, dacă este cazul.

Executarea lucrărilor de siguranță rutieră, respectiv amenajarea curbelor, aplicarea marcajelor rutiere, realizarea unor parapeți de protecție, limitatoare de viteză dar și reorganizarea unor intersecții reprezintă de asemenea lucrări prevăzute a se realiza pe traseul drumului județean.

Cu o situare în partea nord-vestică a județului, reabilitarea și modernizarea traseului drumului județean amintit va contribui la un acces mult îmbunătățit în zonă îndeosebi a locuitorilor comunităților traversate de acesta și a fluxurilor de deplasare aferente activităților mediului privat prezent local, precum și la rapiditatea și siguranța conectivității acestora la arterele rutiere naționale și europene.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec se alătură celorlalte intervenții din această categorie, respectiv a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, demarate de către Consiliul Județean Sălaj.

Acestea se referă la aproape 162 km de drumuri județene care vor fi reabilitați și modernizați, reprezentând segmente situate pe traseele a 7 drumuri județene.

Şase dintre acestea, dintr-un total de 7 proiecte de reabilitare și modernizare a unor tronsoane de drumuri județene, reprezintă proiecte derulate prin fonduri europene nerambursabile (FEDR POR 2014-2020).

Reabilitarea și modernizarea drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec este singurul proiect de această categorie finanțat prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

Valoarea totală a acestor proiecte este de aproape 411.000.000 lei, cu o contribuție a Consiliului județean de peste 10.400.000 lei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj