Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Au început lucrările de pe tronsonul Sărmășag – Chieșd al DJ 108F


Aproape 10 km ai drumului județean DJ 108 F, segmentul Sărmășag-Chieșd, vor beneficia în cadrul programului anual de reparații și întreținere drumuri județene (2019) gestionat și finanțat de Consiliul Județean, de lucrări care constau în realizarea unui covor bituminos pe segmentul de drum județean amintit


Lucrările au început pe parcursului lunii iunie și sunt prevăzute a fi finalizate cel mai târziu la începtul lunii septembrie, după ce pe parcursul anului trecut, lucrările de reparații și întreținere au presupus întreținerea acestuia cu lianți hidraulici.

Cu o valoare de peste 4.368.000 lei, finanțată de la bugetul județului, lucrarea odată finalizată va contribui direct la un acces rutier îmbunătățit pentru cei peste 8500 de locuitori ai comunelor traversate de traseul drumului județean.

De asemenea, va contribui la conectivitatea acestora cu arterele rutiere de importanță regională: E 81(Cluj – Satu Mare – frontieră), respectiv DJ 196 (Benesat – județul Satu-Mare), acesta din urmă, de la Benesat la limita cu județul Satu-Mare fiind subiectul unui alt proiect de reabilitare și modernizare derulat de către Consiliul Județean Sălaj și finanțat din fonduri europene.

Mai mult, această intervenție va facilita și derularea activităților agricole și zootehnice ori cele de comerț, predominante în zonă.

Lucrările de reparații și întreținere – Covor bituminos pe DJ 108F, se înscriu în Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene (2019) finanțat și gestionat de către Consiliul Județean Sălaj.

Valoarea totală alocată acestui program este de peste 23.000.000 lei pentru anul în curs, numărând lucrări de reparații și întreținere a aproximativ 130 km, reprezentând segmente situate pe traseele a 10 drumuri județene de pe întreg teritoriul județului.

Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene (2019) completează intrevențiile de reabilitare și modernizare a drumurilor județene – lucrări în cea mai mare parte a acestora finanțate din fonduri europene, în cadrul unor proiecte derulate în acest sens.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj