Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău va avea un buget consistent pentru Liga a III-a!


Dacă pentru prima parte a sezonului, gruparea zălăuană va beneficia de 350.000 de lei, din retur, susţinerea va fi mult mai mare, iar primarul Ionel Ciunt a promis că bugetul total al echipei ar putea fi de aproximativ 900.000 de lei


Autorităţile locale şi-au dorit ca din sezonul viitor, Zalăul să aibă din nou echipă de fotbal în Liga a III-a.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Primăria municipiului a înfiinţat SCM Zalău şi a preluat drepturile sportive şi de participare în eşalonul superior de la Unirea Mirşid.

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali au aprobat şi bugetul clubului Primăriei, care în acest an va funcţiona doar cu secţia fotbal.

Cei care se ocupă de SCM Zalău au creionat un buget de aproximativ 550.000 de lei pentru turul de campionat şi aproximativ 700.000 de lei pentru a doua parte a sezonului.

Alocarea acestor sume nu s-a putut încă de pe acum, deoarece nu a fost prevăzută în proiecţia bugetară pentru anul 2019.

Totuşi, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 350.000 de lei pentru turul de campionat.

Suma de 100.000 de lei provine de la rezerva bugetară a Consiliului Local, 40.000 de lei, de la capitolul „alte acţiuni” (sărbători de iarnă), iar 210.000 de lei sunt bani ce au fost repartizaţi de la ramura volei, 200.000 de lei de la Volei Municipal Zalău şi 10.000 de la Academia de Volei “Marius Lazăr”.

Chiar dacă bugetul pentru turul de campionat este mai mic, primarul Ionel Ciunt a promis că pentru retur, susţinerea echipei de fotbal va fi mai mare.

Astfel, bugetul pentru acest sezon ar putea ajunge la aproximativ 900.000 de lei, însă suma mai consistentă va ajunge în conturile clubului doar din 2020.

“În anul bugetar 2020 vom ştii de la început şi vom construi un buget pe care să îl alocăm acestui club sportiv”, a spus primarul Ionel Ciunt.

Dacă va exista posibilitatea unei rectificări atunci SCM Zalău ar mai putea primi bani şi pe parcursul turului de la Primăria Zalău, însă potrivit primarului, autorităţile nu se vor atinge la investiţii pentru a da bani în plus la echipa de fotbal.

Tot în şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, consilierii au aprobat preluare de către SCM Zalău drepturile sportive şi de participare în Liga a III-a de la Unirea Mirşid, fiind aprobată şi organigrama clubului.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 iulie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL