Connect with us

Ştiri din Sălaj

Bani falşi la Jibou. Jandarmii au intrat în acţiune


Oamenii legii cercetează un caz în care un bărbat de 31 de ani a încercat să schimbe o bancnotă de 50 de euro contrafăcută la o casă de schimb valutar. Cazul va fi preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor. Aceasta este a treia faptă de acest gen constatată de către jandarmii jibouani de la începutul anului şi până în prezent


Luni dimineaţa, în jurul orei 9.00, un bărbat în vârstă de 31 de ani din Jibou s-a prezentat la o casă de schimb valutar din oraş, cu o bancnotă de 50 de euro.

Angajata casei a remarcat la un moment dat faptul că banii erau contrafăcuţi şi automat a efectuat apelul pe numărul unic de urgenţă „112”.

După doar câteva minute, la faţa locului a venit un echipaj de jandarmi de la Plutonul Jibou, care au întocmit actele de sesizare, care vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor.

“Luni, 15 iulie 2019, în jurul orei 09:00, în urma unui apel pe numărul unic de urgenţă „112”, un echipaj de jandarmi din cadrul Plutonului Jibou a fost solicitat să intervină la o casă de schimb valutar de pe raza oraşului Jibou. La faţa locului s-a constatat că un bărbat de 31 de ani, domiciliat în Jibou, a încercat să schimbe o bancnotă de 50 de euro contrafăcută. În cauză s-au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie de valori falsificate”, conform art. 313, alin. (1), Cod Penal”, se arată într-un comunicat emis de Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Menumorut Voievod“ Sălaj.

Din păcate, astfel de evenimente nedorite au început să fie din ce în ce mai dese în oraşul de pe Someş.

Astfel, doar de la începutul anului şi până în acest moment, jandarmii din oraşul Jibou au constatat trei astfel de fapte.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj