Connect with us

Feminin

FOTO. Fotbalista Anamaria Sălăgean, aproape de Naţionala U15!


Sălăjeanca legitimată la “U” Olimpia Cluj a participat la un stagiu de pregătire la Costineşti, în vederea formării echipei Naţionale Under 15


Anamaria Sălăgean speră să îi calce pe urme lui Szoke-Nagy Krisztina şi să devină a doua sălăjeancă care face pasul la “profesionişti”.

După ce a început fotbalul la Rapid Jibou, tânăra originară din comuna Gârbou a ajuns în curtea multiplei campioane naţionale “U” Olimpia Cluj, iar evoluţiile ei au atras atenţia antrenorilor de la echipa naţională U 15.

Încă din primul sezon petrecut în “alb-negru”, Anamaria Sălăgean a avut tangenţe cu echipa Naţională şi a fost convocată la o acţiune a lotului. Însă, atunci nu a rămas la lot, având prioritate fetele mai mari.

Totuşi, acea experienţă a ajutat-o mult pe sălăjeanca noastră care în acest sezon a devenit pentru a doua oară consevutiv campioană a României la U 15 cu “U” Olimpia Cluj.

De această dată, fotbalista din Gârbou a devenit om de bază la clujence şi era inevitabil ca numele acesteia să nu se “confunde” cu echipa naţională a României.

În acest sens, sub umbrela proiectului “Fotbal şi Feminitate”, organizat de Federaţia Română de fotbal pentru dezvoltarea fotbalului feminin, în perioada 3 – 10 iulie, la Costineşti a avut loc un centru de pregătire în vederea formării echipei naţionale a României U 15.

Au fost organizate mai multe selecţii în diferite regiuni din ţară la care au participat peste 140 de sportive şi cele mai bune 60 de fotbaliste au fost alese să participe la acest cantonament de la malul Mării Negre. Printre cele 60 de fete selectate s-a aflat şi sălăjeanca Anamaria Sălăgean.

Alături de celelalte 59 de fete, sălăjeanca s-a pregătit sub supravegherea antrenorilor de la loturile naţionale feminine şi au avut ocazia de a se antrena într-un cadru organizat.

În cadrul stagiului de pregătire de la Costineşti, fetele au efectuat câte două antremanete pe zi, unul dimineaţa şi unul seara.

În final, cele mai bune jucătoare de la acest stagiu, vor intra în aria de selecţie pentru viitoare naţională Under 15 a României.

“Am participat şi anul trecut la această selecţie, dar atunci eram mai mică şi aveau prioritate fetele mai mari. Acum, obiectivul meu este ca în urma acestei acţiuni să ajung la lotul naţional”, ne-a declarat Anamaria Sălăgean.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin