Connect with us

FOTBAL

FOTO. Fotbalul șimleuan a sărbătorit 10 ani de la cea mai mare performanță


Împlinirea unui deceniu de când FC Silvania a promovat în Liga a II-a a fost marcată duminică, la Șimleu Silvaniei, în cadrul unui eveniment special la care au fost prezenți o parte dintre jucătorii și conducătorii care au dus echipa în liga secundă, dar au mai fost invitați și foști fotbaliști care de-a lungul anilor au jucat pentru echipele de fotbal care au reprezentat Şimleul în Divizia C


Vara anului 2009 rămâne o amintire frumoasă pentru iubitorii fotbalului şimleuan, având în vedere că la vremea respectivă, FC Silvania Şimleu reuşea o mare performanţă: promovarea în Liga a II-a.

Acele clipe nu pot fi uitate, astfel că la împlinirea celor 10 ani de la cea mai mare performanţă, sub Măgură s-a organizat un eveniment special. O parte dintre foştii componenţi ai Silvaniei au avut ocazia duminică să se revadă pe Stadionul din Şimleu Silvaniei, acolo unde au scris istorie pentru “sportul rege” din Şimleu şi chiar din Sălaj.

Cosmin Iuhas, Emil Ştef, Schwarzkop Istvan, Ciprian Brata, Vasile Prodan, Lupo Csaba, Silviu Crişan şi Tudor Ulmeanu au fost o parte dintre jucătorii care au evoluat la Silvania şi au fost prezenţi la evenimentul de duminică. Fostul preşedinte Ioan Gurzău a fost cel care s-a ocupat în mare parte de această întâlnire, la care a fost prezent fostul finanţator Dumitru Ardelean, cât şi primarul oraşului – Septimiu Ţurcaş.

Practic, a fost o întâlnire a fotbalului şimleuan la care au mai fost invitaţi foşti jucători care de-a lungul anilor au mai jucat pentru echipele de fotbal care au reprezentat Şimleul în Divizia C.

Un invitat de marcă a fost şimleuanul Victor Hexan – fostul maseur al Naţionalei României – care a lucrat ani buni cu Mircea Lucescu la Sahtior, iar mai apoi în Rusia, la Zenit. Hexan a revenit cu mare plăcere în oraşul natal pentru acest eveniment, mai ales că în trecut acesta a evoluat la Gloria Şimleu.

Dintre antrenorii care i-a avut Şimleul în ligile superioare au fost prezenţi Vasile Paşca şi Eugen Crişan, dar la această întâlnire a fost invitat şi tânărul George Zima, cel care zilele trecut a preluat banca tehnică de la Sportul Şimleu, echipă pe care speră să o ducă în Liga a III-a.

Cei prezenţi s-au împărţit în trei echipe şi au făcut o mişcare, după care a avut loc “repriza a III-a”, unde s-au depănat amintiri din perioada de glorie a fotbalului şimleuan.

Fostul preşedinte Ioan Gurzău a pregătit câteva clipuri video din meciurile Silvaniei, dar şi poze de la diferite jocuri din Liga a III-a şi Liga a II-a, pe care invitaţii le-au urmărit cu mare interes.

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL