Connect with us

HANDBAL

Irina Ivan, cel mai important transfer al verii la HC Zalău: “Vreau să vorbesc mai mult pe teren şi să am o evoluţie bună”


Handbalista vine din Franţa, de la Le Havre, dar în Liga Naţională din România a mai jucat ani buni la HCM Roman, “U” Cluj şi Gloria Bistriţa


Antrenorul Gheorghe Tadici a preferat ca şi în această vară să aducă la Zalău jucătoare tinere, care au potenţial de a creşte în valoare. Însă, cum toate echipele din Liga Naţională s-au întărit şi HC Zalău  a apelat la o jucătoare cu experienţă pentru acest nivel, astfel că la Zalău a fost transferată Irina Ivan.

La 27 de ani, interul stânga are în spate ani buni în care a evoluat la echipe importante din Liga Naţională. Irina Ivan a debuta în prima ligă, în 2010, în tricoul celor de la HCM Roman, după care în 2011 a ajuns la “U” Cluj, la care a evoluat nu mai puţin de cinci ani. Cu gruparea clujeană, Ivan a avut şi cele mai bune rezultate, o medalie de argint, una de bronz, dar şi un parcurs lung în Cupa EHF, până în sferturi, în ediţia 2013 – 2014.

Timp de doi ani, în perioada 2016 – 2018, Irina Ivan a jucat şi la CSM Bistriţa, iar în ultimul sezon a fost în liga secundă din Franţa, la Le Havre.

Revenită în ţară, jucătoarea a ales HC Zalău cu care speră să aibă o evoluţie cât mai bună. Văzută ca şi cel mai important transfer din această vară, Irina Ivan preferă să vorbească mai mult pe teren şi speră să aibă un parcurs cât mai bun cu HC Zalău, deşi în lotul echipei lui Tadici sunt multe jucătoare tinere, fără prea mare experienţă la acest nivel.

“Am început pregătirile cu gânduri foarte bune. Cred că după atâtea încercări mi-a venit rândul să ajung şi la HC Zalău. Speră să avem un parcurs cât mai bun în campionat. Chiar dacă avem un lot tânăr, cu multă muncă şi dorinţă putem face faţă competiţiei. Nu cred că contează foarte mult faptul că eu am mai jucat pe la mai multe echipe din Liga Naţională, faţă de jucătoarele tinere care au venit în această vară. Vreau să vorbesc mai mult pe teren şi să am o evoluţie cât mai bună. CV-ul meu contează mai puţin”, ne-a declarat Irina Ivan, la reunirea echipei de luni.

Handbalista a avut şi un mesaj pentru iubitorii handbalului din Sălaj.

“Ştiu că lumea iubeşte foarte mult handbalul la Zalău şi spectatorii vin în număr mare la meciuri. Sper să fie la fel şi în noul sezon şi să fie mereu alături de noi”, a mai spus Irina Ivan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL