Connect with us

FOTBAL

Gabriel Vaşvari începe al şaptelea sezon la rând în Liga 1!  


Fotbalistul a rămas singurul sălăjean care mai activează la cel mai înalt nivel din România. Vaşvari va juca tot la Sepsi şi din sezonul care va începe vineri şi speră să aibă o evoluţie cât mai bună. “Ne aşteaptă un campionat dificil şi va fi mult mai greu ca şi anul trecut să ne calificăm în play-off”, a spus zălăuanul


După ce în anii trecuţi, Sălajul a avut chiar şi patru jucători în prima ligă, de anul trecut, la acest nivel mai evoluează doar unul singur. Este vorba de mijlocaşul Gabriel Vaşvari, care din vara trecută joacă pentru Sepsi. În tricoul formaţiei din Sfântul Gheorghe, fotbalistul în vârstă de 32 de ani a obţinut şi cea mai bună performanţă de când joacă în Liga 1, astfel că în sezonul trecut s-a calificat în play-off!  Vaşvari va începe la final de săptămână al şaptelea sezon la rând în primul eşalon, dar este de părere că pentru echipa sa va fi mult mai greu să prindă primele şase locuri ce duc în play-off. Asta deoarece, în această vară, la formaţia din Sfântul Gheorghe au avut multe schimbări. Au plecat nu mai puţin de opt jucători, au venit alţi cinci fotbalişti, dar s-a schimbat şi antrenorul, în locul lui Eugen Neagoe fiind adus Csaba Laszlo.

“Îmi propun să fiu sănătos, să am o evoluţie cât mai bună şi să ne clasăm pe un loc cât mai bun. Au  fost schimbări masive în această vară, au plecat muţi jucători, au venit alţii, dar sper să reuşim să formăm un grup bun, să fim omogeni ca să putem avea rezultate cât mai bune.Va fi mult mai greu ca şi anul trecut să ne calificăm în play-off. Probabil anul trecut nu ne-a luat multă lume în seamă, dar am ajuns acolo după ce am muncit foarte mult. Acum va fi altceva, fiindcă au fost multe schimbări şi ne aşteaptă un sezon mult mai greu”, ne-a declarat Gabriel Vaşvari.

Sepsi va deschide “balul” în noul campionat urmând să joace vineri, de la ora 18.00, în deplasare la FC Voluntari.

“Avem un început de campioant foarte greu, iar în primele trei meciuri de acasă jucăm cu FCSB, Viitorul şi cu CFR Cluj. Şi primul meci va fi dificil, în deplasarea de la Voluntari, dar suntem optimişti că putem începe bine acest campionat”, a mai spus fotbalistul.

În perioada de pregătire, Sepsi a efectuat un cantonament de două săptămâni, în Austria şi a susţinut cinci jocuri amicale. În partida cu TSC Backa Topola din Serbia, gruparea din Sfântu Gheorghe s-a impus cu 3 – 1, iar unul dintre goluri a fost marcat de către Gabriel Vaşvari. A fost singura victorie din jocurile de pregătire, Sepsi mai reuşind două egaluri şi două înfrângeri.

“A fost o perioadă mai grea de pregătire, nu prea plăcută pentru niciun fotbalist, dar ne-am antrenat foarte bine şi aşteptăm startul sezonului”, a mai spus zălăuanul.

Gabriel Vaşvari joacă din 2013 în Liga 1, când a promovat la acest nivel cu FC Botoşani. Zălăuanul a evoluat timp de patru sezoane la formaţia din Moldova, după care în stagiunea 2017 – 2018 a fost la Poli Timişoara, ca mai apoi, în vara anului 2018 să ajungă la Sepsi. În Liga 1, zălăuanul are 200 de jocuri dar şi 33 de goluri!

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL