Connect with us

DIVIZIA A1

Un nou brazilian la CS Volei Municipal Zalău


Vicecampioa României şi-a asigurat serviciile extremei Rogério Nogueira – Mineiro, care în carieră a mai evoluat în campionatele Braziliei şi Poloniei. Sud-americanul de 31 de ani îl va înlocui în lotul Zalăului pe bulgarul Miroslav Gradinarov, cel care anul trecut nu a rupt gura târgului


“Furtuna” de vară de la Zalău provocată de problemele financiare, în ce priveşte contribuţia ventă din mediul privat, dar şi plata salariilor restante, pare să fi fost încheiată.

Conducerea a venit cu acei 10% din mediul privat, iar Primăria a deblocat ultima tranşă de bani şi clubul începe să îşi continue activitatea.

Rămasă fără jucători, vicecampioana României lucrează acum intens la alcătuirea lotului pentru sezonul 2019 – 2020.

Dacă “căpitanul” Leo Del Bosco a anunţat  încă de câteva luni că va rămâne la poalele Meseşului, Zalăul şi-a asigurat recent serviciile unui alt brazilian.

Este vorba de Rogério Nogueira – Mineiro (n. 30 iunie 1988, 203 cm), o extremă care în anii trecuţi a mai evoluat în Europa.

Astfel, în sezonul 2012 – 2013, sud-americanul a fost legitimat la ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, o formaţie de prima ligă din Polonia, cu care a reuşit să cucerească Cupa Poloniei şi cu care a evoluat în Liga Campionilor.

În rest, Nogueira a jucat doar în campionatul natal. Dacă în sezonul 2017 – 2018 a îmbrăcat tricoul Corinthians, voleibalistul în vârstă de 31 de ani a fost ultima dată la Vôlei Itapetininga.

În noul sezon, Rogério Nogueira va “vorbi” româneşte în tricoul vicecampioanei României.

De-a lungul anilor, în lotul formaţiei CS Volei Municipal au mai “dansat” samba şi alţi brazilieni, precum Adriano Lamb, Leonardo Dos Santos, Silmar Almeida, Robinson Dvoranen, Raphael Margarido, Matheus Dal Bosco sau Leo Dal Bosco – căpitanul ultimilor ani de la Zalău.

Să mai spunem că Nogueira îl va înlocui la Zalău pe bulgarul Miroslav Gradinarov, cel care anul trecut nu a rupt gura târgului. Pe acest post mai evolua în sezonul trecut şi Rareş Bălean, cel care a ajuns în această vară în Germania, la Vfb Volleyball Friedrichshafen.

Vom reveni cu mai multe amănunte.

 

 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1