Connect with us

Ştiri din Sălaj

Promovabilitate ZERO la BAC pentru două licee din Sălaj. La un liceu din Jibou, doar 3 elevi au promovat examenul


La sesiunea iunie-iulie a Examenului de Bacalaureat Naţional, niciuul dintre elevi Liceului Tehnologic Nr. 1 Sărmăşag şi a Liceului Tehnologic “Petri Mor” Nuşfalău nu au reuşit să promoveze. Nici Liceul Tehnologic “Octavian Goga” din Jibou nu se poate lăuda cu o bună promovabilitate, deoarece – din cei 49 de elevi care au terminat clasa a XII-a – doar trei au fost admişi!?


Examenul de Bacalaureat Naţional, sesiunea iunie-iulie, a readus în prim-plan învățământul din județul Sălaj.

Sau, cel puțin o parte, având în vedere că Colegiul Național “Silvania” Zalău și-a recăpătat strălucirea de odinioară.

Cu nu mai puţin de şapte medii de 10, CNS se află pe podiumul naţional, după două licee de prestigiu din capitală, este vorba de Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti şi Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti!

Din păcate, în unele unităţi şcolare de pe raza judeţului au existat şi probleme, acolo unde rata de promovabilitate a fost foarte scăzută.

Astfel, au existat şi instituţii şcolare din Sălaj la care nici măcar un elev nu a reuşit să promoveze examenul!?

La Liceul Tehnologic Nr. 1 Sărmăşag, niciun elev nu a reuşit să obţină măcar media 6.00!? Din cei 19 elevi care au absolvit clasa  a XII-a, niciunul nu a fost admis, iar 7 dintre ei nici măcar nu s-au prezentat la examene! Singurul elev care a obţinut notă de trecere la fiecare dintre cele trei probe scrise a fost Demjen Tamas, cel care a obţinut media 5.67, insuficient pentru a promova examenul maturităţii.

Cam aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la Liceul Tehnologic “Petri Mor” Nuşfalău, acolo unde rata de promovabilitate a fost… zero.

Astfel, din totalul de 13 elevi care învăţau în cadrul liceului, nici unul nu a reuşit să promoveze “examenul maturităţii”. Doi dintre elevi au fost respinşi, iar 11 nici măcar nu s-au mai sinchisit să se prezinte la examene!?

Cei doi elevi din Nuşfalău care şi-au “picat” BAC-ul sunt Coste Floare, care a obţinut media 5,78 şi Banita Nicolae, care a avut media 1,91.

Cele două cazuri vin din mediul rural, dar şi învăţământul din mediul urban a fost pus într-o lumină proastă de Liceul Tehnologic “Octavian Goga” din Jibou.

Aici, dintre cei 49 de elevi care au terminat clasa a XII-a, doar trei au reuşit să promoveze Examenul de Bacalaureat Naţional!?

Este vorba de Paşca Tiberiu (media 7.18), Răzvan Mitrea (media 6.41) şi Iulia Gârbouan (media 6.35). După ei, “potopul”, astfel că doar şase jibouani au reuşit să obţinut notă de trecere la fiecare dintre cele trei probe scrise. Dintre ceilalţi, 36 de elevi au primit note mai mici de 5 şi au fost declaraţi respinşi, în timp ce patru elevi nu s-au prezentat la examene.

Elevii care nu au promovat BAC-ul, dar care au depus contestaţii, mai au o speranţă până pe data de 13 iulie, când vor fi publicate rezultatele finale.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj