Connect with us

FOTBAL

SPECTACULOS. Sportul Șimleu a adus antrenor de Liga a II-a!


În intenţia de a câştiga titlul judeţean şi mai apoi de a promova în al treilea eşalon, gruparea de la poalele Măgurii face o mutare surprinzătoare pe banca tehnică, unde şi-a asigurat serviciile orădeanului George Zima. La doar 28 de ani, el a făcut deja cunoştinţă cu Liga a II-a, unde a lucrat cu Cristian Dulca, dar şi cu Bogdan Andone, antrenorul celor de la FCSB!


Încă din finalul sezonului trecut, oficialii clubului de la poalele Măgurii îşi anunţau intenţiile pentru câştigarea titlului judeţean şi pentru promovarea în Liga a III-a.

Aceasta, după ce Primăria oraşului Şimleu Silvaniei a preluat clubul şi a pregătit un buget consistent.

A venit şi prima mişcare importantă din sânul echipei. Astfel, în cursul zilei de azi, preşedintele Ioan Gurzău a finalizat cu succes discuţiile cu George Zima – un antrenor tânăr care a reuşit deja să se afirme în fotbalul mare.

Astfel, deşi are doar 29 de ani, orădeanul a antrenat în Liga a III-a, dar şi în Liga a II-a!

Posesor al Licenţiei B UEFA, Zima a început cariera de antrenor la el acasă, unde a pregătit FC Bihor Oradea, câne bihorenii evoluat în Liga a V-a.

A fost însă luat sub aripa lui Cristian Dulca, devenind “secundul” acestuia la ACS Energeticianul, ce activa în Liga a III-a.

Anul trecut, Energeticianul a promovat în liga secundă! Zima a rămas pe metereze, chiar şi după ce Cristian Dulca a fost demis din cauza unor rezultate mai modeste.

Mai mult, bihoreanul a fost cel care a asigurat interimatul, până când banca tehnică a fost preluată de Bogdan Andone.

Şi acesta a plecat, iar Zima sa ocupat de destinele echipei ce îşi dispută partidele acasă  pe Stadionul Jiul din Petroşani.

În această vară, conducerea Şimleului a dorit să aducă un antrenor din afara judeţului şi cel care s-a pliat cel mai bine pe proiectul celor de la Sportul a fost… George Zima.

După mai multe runde de discuţii, cele două părţi au ajuns la un punct comun şi orădeanul vine la poalele Măgurii ca să ducă Sportul în Liga a III-a!

“Ne-am înţeles şi – săptămâna viitoare – Zima va veni la Şimleu pentru a lua pulsul echipei. Obiectivul este vlar: locul 1 şi promovarea în Liga a III-a. Totodată, promovarea cât mai multor jucători din Şimleu, deoarece aici există tineri cu calităţi foarte bune, ce pot face pasul chiar şi spre Liga a II-a. Pentru asta, e nevoie de multă muncă. Sportul va avea cel puţin patru antrenamente săptămânal. Suntem susşinuţi de autorităţile locale şi vrem să facem treabă”, a declarat Ioan Gurzău pentru Sportul Sălăjean.

În ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 iulie, puteţi vedea mai multe despre acest subiect.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL