Connect with us

Ştiri din Sălaj

Proiecte de peste 7 milioane de euro la Buciumi


Autorităţile locale de la Buciumi au atras importante fonduri europene, cât şi  fonduri guvernamentale, prin şapte proiecte de investiţie, prin care se doreşte reabilitarea şi modernizarea instituţiilor publice, a infrastructurii rutiere, a iluminatului public, dar şi a bazei sportive din centrul comunal


Primăria şi Consiliul Local Buciumi au publicat obiectivele de investiţii care se derulează în această perioadă în comună.

Este vorba de şapte proiecte, care vor fi realizate prin fonduri guvernamentale, dar şi cu fonduri  europene. Astfel, pe lângă sumele cheltuite din bugetul local, va fi atrasă suma de 33.800.000 lei 7.191.500 euro!

Prin aceste proiecte se doreşte reabilitarea şi modernizarea instituţiilor publice, a infrastructurii rutiere, a iluminatului public, dar şi a bazei sportive din centrul comunal.

Din bani guvernamentali, administraţia locală modernizează 14 străzi în toată comuna. E vorba de 8.2 kilometri de balastrare, pietruire, asfaltare, şanţuri betonate şi accese la fiecare proprietate cu rigolă carosabilă. Lucrările au fost începute în anul 2018, urmând ca în anul 2019 să fie finalizate. Valoarea investiţiei este de  4 milioane lei.

Mai apoi, se vor pune la punct cele două şcoli din centrul comunal, dar şi grădiniţa, prin două proiecte  în valoare de aproape 6.5 milioane de lei. Lucrările au început de anul trecut la şcoala cu clasele I – IV, iar la Şcoala cu clasele I – VIII s-a semnat contractul cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) şi urmează achiziţia de pe SICAP.

Totodată, a fost semnat contractul de finanţare pentru Reabilitarea şi extinderea sediului Primăriei Buciumi şi a căminului cultural din centrul comunal, valoarea investiţiei fiind de aproape 1.6 milioane de lei.

În fine, a fost câştigat şi un proiect pentru modernizarea iluminatului  public.

Să vorbim puţin şi despre banii europeni, deoarece Primăria a câştigat două proiecte de finanţare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Este vorba de modernizarea şi dotarea căminului cultural din satul Bogdana şi modernizarea bazei sportive din Buciumi.

Primul proiect este în valoare de aproximativ 833.000 de lei şi în prezent se desfăşoară procedura de achiziţie a lucrărilor. Şi proiectul cu baza sportivă, în valoare de aproximativ 475.000 lei, se află în stadiu de achiziţie a lucrărilor.

Pe lângă acestea, au fost depuse la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză Bucureşti, în vederea finanţării prin Fondul de Garantare şi Investiţii, documentaţia  necesară privind canalizarea şi modernizarea  Drumurilor Comunale 70B (Buciumi – Horoatu Crasnei) şi 70C (Bogdana- Sângeorgiu de Meseş).

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.   

 


Proiecte finanţare din  bani guvernamentali:

Modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Buciumi

Modernizarea şi dotarea Şcolii cu clasele I – IV şi grădiniţa din localitatea Buciumi

Modernizarea şi dotarea Şcolii  Gimnaziale Nr. 1 Buciumi

Reabilitare şi extindere sediu primărie şi cămin cultural în localitatea Buciumi

Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi a iluminatului public în comuna Buciumi

Proiecte finanţare din  bani guvernamentali:

Modernizare şi dotare cămin cultural în localitatea Bogdana

Modernizare bază sportivă în localitatea Buciumi


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj