Connect with us

FOTBAL

Deputatul Lucian Bode, activ și pe terenul de fotbal. Liberalul e vicecampion cu Naţionala la Turneul Interparlamentar de Fotbal


Trei ani la rând, “tricolorii” politicieni au devenit vicecampioni, în Rusia, Turcia şi Ungaria. Ghinionul a fost “spart” la turneul de anul trecut din Turcia, când Naţionala României a Parlamentarilor a devenit campioană interparlamentară. Graţie acelui succes, competiţia din acest an a fost organizată în ţara noastră,când parlamentarii români sperau la un nou succes. Din păcate, acest vis a fost spulberat, după ce România a fost învinsă la limită în finala mare de reprezentativa Turciei, spre entuziasmul ambasdorului Füsun Aramaz, aflată în tribune


Recent a avut loc Campionatul European U 21 la fotbal, acolo unde România s-a calificat după mulţi ani de zile. Mai mult decât atât, chiar dacă nimeni nu le dădea vreo şansă, “tricolorii mici” au devenit MARI după acest turneu final la care au izbutit să ajungă până în semifinale, fiind eliminaţi dramatic de Germania, după două goluri primite în ultimele minute. Chiar şi aşa, prestaţiile lor au făcut milioane de români fericiţi, mulţi dintre aceştia amintindu-şi de vremurile în care “Generaţia de Aur” scotea lumea în stradă.

Lăsând la o parte fotbalul profesionist care pare că se află pe drumul cel bun, în mare parte datorită Academiei lui Gică Hagi, să spunem că avem o altfel de Naţională care reprezintă ţara cu succes la diverse turnee internaţionale. Este vorba despre Naţionala Parlamentarilor, din care face parte şi liberalul sălăjean, Lucian Bode. Nu doar că este în lotul Naţionalei, dar este şi unul dintre cei mai importanţi jucători. De altfel, an de an, Lucian Bode şi compania participă la diverse turnee internaţionale, dar dispută şi meciuri amicale.

România, campioană en-titre

Naţionala noastră este formată din parlamentari români care atunci când reprezintă România în competiţii sportive lasă la o parte culorile politice şi formează un grup unit pentru a obţine rezultate măreţe.

Performanţele vorbesc de la sine, iar Naţionala parlamentarilor se poate lăuda că a devenit de trei ori vicecampionă la Turneul Interparlamentar de Fotbal, în Rusia, Turcia şi Ungaria. Sunt rezultate bune, dar pot fi catalogate şi ca un ghinion imens, să fi atât de aproape de a deveni campion, dar totuşi atât de departe… Însă, ghinionul s-a “spart” anul trecut, când la Turneul Internaţional din Turcia, România a reuşit să devină campioană, fapt ce i-a permis să organizeze Turneul Interparlamentar de Fotbal din acest an cu speranţa că va putea repeta “isprava” de anul trecut din Antalya.

Stadioanele din Buftea şi Mogoşoaia, gazdele competiţiei

Ediţia 2019 a Turnelui Interparlamentar de Fotbal s-a desfăşurat în perioada 27 – 30 iunie, sub organizarea Camerei Deputaţilor, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal. Totul a început joi, 27 iunie, când a avut loc festivitatea de deschidere, dar şi tragerea la sorţi. Şase echipe au fost aşteptate la start, este vorba de Italia, Georgia, Turcia, Serbia, Ucraina şi România, dar – din diverse motive,  Georgia, Serbia şi Ucraina nu au putut onora cu prezenţa.

Prin urmare, România a avut două echipe. Echipele au fost formate din 14 jucători şi un membru al staff-ului tehnic. Echipa României a fost pregătită de Cristian Năstase, în timp ce pe banca Turciei s-a aflat fostul internaţional turc şi jucător la Besiktas, Galatasaray şi Fenerbahce, Saffet Sancaklı.

Meciurile s-au desfăşurat pe stadioanele din Buftea şi Mogoşoaia. Să spunem faptul că Turneul Interparlamentar este o acţiune organizată anual de parlamentele naţionale din diferite ţări, fiind un eveniment care îşi propune să contribuie la dezvoltarea cooperări dintre instituţiile legislative şi la crearea de noi oportunităţi de cooperare bilaterală şi multilaterală. În afara activităţilor sportive, în programul acţiunii au fost incluse vizite la Palatul Parlamentului şi Muzeul Satului.

Lucian Bode a marcat atât în semifinală, cât şi în finală

Cele patru echipe participante, cele două reprezentative ale României, Italia şi Turcia au jucat direct în semifinale, iar România a reuşit să obţină o victorie mare în faţa Italiei, scor 4 – 2, reuşind să se califice, din nou, în finala Turneului Interparlamentar.

Sălăjeanul Lucian Bode a marcat golul de 4 – 1 în acest meci. De cealaltă parte, Turcia a ajuns şi ea din nou în finala competiţiei după ce a învins echipa Camerei Deputaţilor, astfel că pentru al doilea an consecutiv, România – Turcia a fost finala Turneului Interparlamentar. În 2018, în Antalya, România a avut câştig de cauză şi spera să repete “isprava” şi în acest an, pe teren propriu.

Sub privirile doamnei ambasador al Turciei – Füsun Aramaz, a preşedintelui Camerei Deputaţilor – Marcel Ciolacu şi a liderului social democraţilor – Alfred Simonis a debutat şi marea finală. România a început mai bine meciul şi a avut posesie, însă, fără a-şi crea faze importante de gol. De cealaltă parte, Durmuz Sarikaya a fost cel mai periculos om al turcilor, acesta reuşind să şi deschidă scorul în urma unui contraatac desfăşurat ca la carte.

La acest scor, românii au început să-şi arate “colţii” şi ocaziile la poarta Turciei au început să se adune. În cele din urmă, eforturile băieţilor noştri au fost răsplătite, iar Lucian Bode a restabilit egalitatea după o execuţie superbă. Deşi părea că meciul se îndreaptă spre prelungiri, până la urmă, turcii au “lovit” din nou pe contraatac şi au marcat pentru 2 – 1, acesta având să fie şi rezultatul final. Marcel Ciolacu a fost cel care le-a înmânat trofeul turcilor şi speră ca anul viitor, în Turcia, România să aibă şansa unei revanşe. Italia a câştigat finala mică, după o victorie cu 2 – 1 în faţa echipei Camerei Deputaţilor, după prelungiri.

Datorită lui Lucian Bode, legende ale fotbalului românesc vin în Sălaj în fiecare an

Deputatul Lucian Bode nu doar că este un împătimit al fotbalului şi un component de bază a Naţionalei Parlamentarilor, ci se implică activ şi în sprijinirea unor evenimente sportive de amploare la care participă legende ale fotbalului românesc. În fiecare an, graţie liberalului sălăjean, înainte de Cupa Viitorul are loc un meci demonstrativ între legende ale fotbalului românesc şi personalităţi din judeţ. Nume precum Miodrag Belodedici, Ioan Ovidiu Sabou, Mihail Majearu, Dănuţ Lupu sau Florentin Petre au venit în Sălaj şi au făcut spectacol pentru iubitorii sportului rege din judeţ. Şi în acest an, Lucian Bode încearcă să adună legende ale fotbalului românesc la Cupa Viitorul, însă numele acestora vor fi făcute public în săptămânile care urmează.

Meci demonstrativ între Naţionalele de fotbal ale Jurnaliştilor şi Artiştilor

În cadrul Turneului Interparlamentar de Fotbal a avut loc şi un meci demonstrativ între Naţionala Fotbal a Jurnaliştilor şi Naţionala de Fotbal a Artiştilor. Jurnaliştii sunt campioni olimpici şi mondiali en-titre, iar artiştii se laudă cu multiple titluri mondiale. Ultima dată când cele două formaţii s-au întâlnit au făcut-o în scop caritabil, pentru Leon, băiatul interpretului Kamara. Atunci, ziariştii s-au impus cu 4 – 2. Şi de această dată, Naţional de Fotbal a Jurnaliştilor a reuşit să se impună, scor 5 – 3 în faţa Naţionalei Artiştilor.

 


Lucian Bode – jucător Naţionala Parlamentarilor: “Mă bucur că toţi am dat dovadă de fair-play”

“Suntem foarte mulţumiţi că România, prin intermediul Camerei Deputaţilor, a organizat un turneu frumos, reuşit…Este important şi rezultatul, desigur. Anul trecut am câştigat noi şi am adus turneul aici, în ţară, dar nici anul acesta nu ne-am făcut de râs. Am jucat finala şi am făcut tot ce am putut la vârsta noastră şi la condiţia noastră fizică. Antrenorul echipei Turciei este un fost mare fotbalist şi un om extrem de modest. Este o onoare să fii pe teren cu un asemenea campion. Mă bucur că toţi am dat dovadă de fair-play şi că nu a fost nicio accidentare. Mulțumim pentru sprijinul acordat Federației Române de Fotbal și tuturor celor implicați în acest proiect!”.

Füsun Aramaz, ambasadoarea Turciei în România: “Meciul din finală contribuie la consolidarea prieteniei noastre!”

 “Sunt foarte fericită că echipa parlamentului Turciei este aici să joace cu România finala competiţiei interparlamentare. Există o colaborare foarte bună între cele două instituţii, iar acest meci contribuie la consolidarea prieteniei frumoase dintre cele două parlamente. Mărturisesc că nu urmăresc îndeaproape fenomenul “sportului rege”, dar totuşi sunt la curent cu evenimentele importante. Am văzut că echipa Camerei Deputaţilor este în formă, i-am urmărit pe jucători şi într-o partidă anterioară. Eu sunt suporter al echipei Besiktas, dar nu am mai fost de multă vreme pe stadion”.


Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL