Connect with us

FOTBAL

Sălăjeanul Adrian Micaş a revenit la “U” Cluj


Tânărul mijlocaş sălăjean a fost prezent la reunirea lotului condus acum de Cristian Dulca, alături de alţi 21 de fotbalişti. Chieşdeanul a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut la ACS FC Recea în Liga a III-a


În Liga 1, Gabriel Vaşvari a rămas ultimul mohican din judeţul Sălaj. Sigur, îi mai avem pe Liviu Antal şi Vlad Morar, însă, vorbim strict de campionatul românesc.

În  Liga a II-a i-am avut în sezonul trecut pe Alex Cherecheş (ASU Poli Timişoara), Vlad Opriş şi Alex Băican (ambii la Luceafărul Oradea). De o echipă din Liga a II-a, “U” Cluj, a aparţinut şi sălăjeanul Adrian Micaş, însă acesta a evoluat sub formă de împrumut la ACS Fotbal Comuna Recea.

Mijlocaşul originar din comuna Chieşd a devenit în scurt timp jucător de bază la echipa pregătită de Romică Buia şi alături de un alt sălăjean, Romario Rus s-a regăsit mai mereu printre titularii echipei din Maramureş.

Mai mult, ACS FC Recea cu cei doi sălăjeni în lot s-a luptat cot la cot cu AFC Csikszereda Miercurea Ciuc pentru primul loc în Seria a V-a din Liga a III-a. Până la urmă, gruparea din judeţul Harghita a avut câştig de cauză, reuşind promovarea în Liga a II-a.

Cu toate acestea, Adrian Micaş a făcut un sezon excelent la ACS Fotbal Comuna Recea, echipă pentru care a marcat 3 goluri şi a furnizat peste 10 pase decisive în acest campionat, prestaţii ce a ajutat echipa maramureşeană să încheie sezonul pe locul 2 în Seria a V-a.

Însă, odată cu finalul sezonului a expirat şi împrumutul lui Adi Micaş la ACS FC Recea, iar acesta a revenit la Universitatea Cluj. De altfel, fotbalistul sălăjean a fost prezent la reunirea lotului pregătită acum de Cristian Dulca.

Numele lui Micaş a fost vehiculat des printre suporterii “şepcilor roşii” care au considerat o greşeală faptul că Micaş sau Octavian Ursu au fost împrumutaţi, când aceşti jucători puteau ajuta “U” Cluj în sezonul în care visul “studenţilor” era promovarea în Liga I.

Acum, un nou sezon este gata de start, iar în aceste zile, echipele din Liga a II-a îşi finalizează loturile pentru sezonul 2019 – 2020. După cum spuneam, Adrian Micaş a fost prezent vineri, 28 iunie, la reunirea lotului, iar în zilele următoare se va decide şi soarta acestuia.

Însă, noua conducere a “şepcilor roşii” adoptă o strategie diferită, iar pe Cluj Arena va ajunge o colonie de jucători portughezi, iar în aceste condiţii, tineri jucători ai lui “U” Cluj pare greu de crezut că vor primi vreo şansă şi cel mai probabil vor fi împrumutaţi din nou.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, dar sperăm ca Adi Micaş să facă parte din lotul cu care “U” Cluj va ataca din nou promovarea în Liga I.

Sursa foto: Cristian Cosma / FC Universitatea Cluj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL