Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Sătucul Dolu a ieşit din anonimat


Administraţia care conduce destinele comunei Zimbor a reuşit să finalizeze un proiect de finanţare în urma căruia drumul ce face legătura dintre centrul comunal şi satul aparţinător a fost asfaltat. Prin această investiţie, distanţa de la Dolu la Zimbor a devenit de trei ori mai mică!


În comuna Zimbor s-au derulat mai multe proiecte importante în ultimii ani, prin care confortul cetăţenilor a crescut, iar în prezent la Zimbor sunt condiţii foarte bune.

Totuşi, până nu demult, în comună exista o mare nemulţumire ce venea din rândul locuitorilor satului Dolu. Localitatea este cea mai mică dintre satele care formează comuna Zimbor, acolo trăind mai puţin de 60 de suflete. Ce îi nemulţumea pe aceştia? Ei bine, faptul că drumul ce face legătura cu centrul comunal nu era asfaltat, iar când ploua acesta devenea impracticabil.

Este vorba despre o porţiune de drum de 6 km, iar primarul Gabriel Mureşan a “aplecat” urechea la doleanţele cetăţenilor şi a demarat un proiect ce viza asfaltarea acelui sector de drum, mai ales că locuitorii din Dolu erau nevoiţi să parcurgă 17 km pentru a ajunge în centrul comunal, prin Sâncraiu Almaşului, acolo unde de asemenea este o porţiune de drum de 3 kilometri care nu are asfalt.

Tocmai de aceea, pentru a crea condiţii bune şi optime, administraţia locală a finalizat proiectul de investiţie pe drumul comunal ce face legătura între Zimbor şi Dolu, iar acesta a fost complet asfaltat.

Prin urmare, în prezent, cei care doresc să ajungă în micuţul sătuc din comuna Zimbor nu mai sunt nevoiţi să ocolescă 17 kilometri şi pot ajunge în Dolu în doar 5 minute din centrul comunal.

“Din fonduri europene, în anul 2018 a fost finalizat drumul dintre Zimbor şi Dolu, pe o distanţă de 3,7 km. Înainte, acest drum era din pământ şi, ca să ajungi la Dolu pe un drum mai bun, trebuia să mergi prin Sîncraiu şi erau 17 km. Acum, din centrul Zimborului şi până la Dolu se ajunge în doar 5 minute”, ne-a spus cu mândrie primarul Gabriel Mureşan.

Mai mult, administraţia locală nu se opreşte aici şi are în vedere şi asfaltarea altor drumuri din comună. De altfel, au şi început lucrările în cadrul altor două proiecte importante.

Mai întâi, e vorba despre un proiect depus pe PNDL 2, la finalul căruia toate străzile din localitatea Dolu vor fi asfaltate.

Totodată, şi cei 3 kilometri de la Dolu şi până la intersecţia cu Drumul European E 81 din Sâncraiu Almaşului.

Prin aceasta, administraţia condusă de Gabriel Mureşan nu doar că ajută locuitorii satului Dolu, dar şi pe clujenii care îşi au originile în sătucul din comuna Zimbor şi care vin în fiecare vară pentru a se relaxa într-un loc liniştit.

Mai apoi, este vorba şi despre un proiect finanţat prin fonduri europene ce include asfaltarea străzilor şi uliţelor din localităţile Zimbor şi Sâncraiu Almaşului. Despre acest subiect, însă, vom discuta în ediţiile viitoare.

Amănunte pe acest subiet puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 26 iunie, împreună cu Sportul Sălăjean.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj