Connect with us

Ştiri din Sălaj

Zece kilometri de asfalt pe străzile și ulițele de la Horoatu Crasnei, Stârciu, Hurez şi Şeredeiu


La începutul lunii viitoare în comună vor începe lucrări de asfaltare pentru 10 kilometri de străzi şi uliţe din comună. “După ce vor fi asfaltaţi cei 10 km, putem spune că 70 la sută dintre uliţele şi străzile comunei vor fi asfaltate”, ne-a spus primarul Florian Sur


Comuna Horoatu Crasnei se află într-o continuă dezvoltare, iar administraţia condusă de Florian Sur lucrează în permanenţă pentru a le oferi locuitorilor cele mai bune condiţii.

Cei din Primărie şi Consiliul Local au făcut demersurile pentru construirea mai multor poduri peste vale, dar şi pentru ca străzile şi uliţele din comună să fie asfaltate.

Prin urmare, acum doi ani, în comuna Horoatu Crasnei a fost finalizat un proiect prin PNDL 1 în urma căruia au fost asfaltaţi 5,4 km din Drumul Comunal DC 77, cel care face legătura între centrul comunal şi Şeredeiu.

În satul în care trăiesc peste 200 de suflete a mai fost asfaltată şi o porţiune de 980 de metri, lucrările desfăşurându-se între toamna lui 2018 şi primăvara acestui an, acest tronson fiind chiar pe vale. Valoarea proiectului s-a ridicat la suma de 140.000 de lei.

“Este un drum cu diguri de beton pe marginea văii şi a fost nevoie de aşa ceva, deoarece nu se mai putea circula pe o porţiune de 500 m, din cauza alunecărilor de teren”, ne-a informat Florian Sur.

Însă, Primăria şi Consiliul Local Horoatu Crasnei nu s-au oprit aici şi în comună vor începe în curând alte lucrări care au ca şi scop asfaltarea străzilor şi uliţelor din Horoatu Crasnei, Stârciu, Hurez şi Şeredeiu.

Administraţia locală a demarat un proiect în valoare de un milion de euro prin PNDL 2, însemnând construirea a două poduri, precum şi asfaltarea a 10 kilometri de străzi şi uliţe în cele patru localităţi menţionate mai sus.

Acest proiect face parte din investiţia “Modernizare Reţele de Drumuri de Interes Local în Comuna Horoatu Crasnei”.

Cât despre startul lucrărilor, vorbim deja de o chestiune de săptămâni, deoarece Florian Sur – primarul comunei  – ne-a informat că lucrările ar putea începe la începutul lunii iulie.

“Licitaţia a fost câştigată de către o firmă şi după 1 iulie vor începe lucrările la cei 10 km de asfaltare. Sperăm ca până în toamnă să reuşim să finalizăm această lucrare. Bani sunt şi interesul nostru este realizarea acestuia”, a spus Florian Sur pentru Ştiri din Sălaj.

Proiectul celor 10 km de străzi şi uliţe asfaltate cuprinde cinci străzi din Horoatu Crasnei, cinci uliţe din Stârciu şi câte două străzi din Hurez şi Şeredeiu.

Proiectul cuprinde şi şanţuri betonate pe marginea drumului, însă doar acolo unde sunt probleme. După finalizarea proiectului, aproximativ 70 la sută din străzile şi uliţele comunei vor fi asfaltate.

“După ce vor fi asfaltaţi cei 10 km, putem spune că 70 la sută dintre uliţele şi străzile comunei vor fi asfaltate”, a mai spus primarul comunei.

Autorităţile locale se gândesc să facă demersuri şi pentru asfaltarea drumului ce face legătura cu comuna Buciumi. Este vorba despre un drum de 9 kilometri, dintre care doar 4 sunt pe raza comunei Horoatu Crasnei. Prin această investiţie, distanţa de la Horoatu Crasnei spre Cluj-Napoca s-ar scurta considerabil.

Amănunte pe acest subiet puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 26 iunie, împreună cu Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj