Connect with us

FOTBAL

Alexandru Băican, sezon reuşit în Liga a II-a!


Fotbalistul zălăuan a făcut un campionat foarte bun la Luceafărul Oradea, grupare cu care s-a clasatpe locul 8. Fostul junior de la Viitorul Zalău a avuto contribuţie importantă la parcursul bun al echipei şi a evoluat în nu mai puţin de 31 de partide


Fotbalul sălăjean a mai produs valori în ultimii ani şi drept dovadă sunt mulţi jucători care joacă cu succes la formaţii din Liga a II-a. Un astfel de exemplu este tânărul Alexandru Băican, care la nici 20 de ani şi-a făcut debutul în liga secundă.

Format de Viitorul Zalău, fotbalistul a mai trecut pe la juniorii de la “U” Cluj, iar în ligile superioare a mai jucat la Unirea Jucu şi la CFR II Cluj, însă în Liga a III-a.

În vara trecută, Băican a făcut saltul la Liga a II-a şi a semnat cu Luceafărul Oradea. Deşi a fost debutant în acest eşalon, fostul junior de la Viitorul  Zalău a avut o prestaţie bună şi în campionatul 2018 – 2019 a bifat nu mai puţin de 31 de meciuri în cele 38 de etape.

Cu Băican în teren, Luceafărul  a făcut un retur foarte bun şi s-a clasat pe locul 8, cu 52 de puncte, în faţa unor grupări de tradiţie precum ASU Poli Timişoara, Ripensia Timişoara, UTA Arad, Farul Constanţa sau Pandurii Tg. Jiu.

“La început a fost mai greu, dar după ce m-am acomodat, totul a decurs foarte bine. Sunt mulţumit de evoluţia pe care am avut-o la Luceafărul Oradea şi mă bucur că ne-am clasat pe un loc bun în Liga a II-a”, ne-a declarat fotbalistul, care a jucat pe postul de fundaş central şi fundaş stânga.

De luni, Luceafărul Oradea a început pregătirile pentru noul campionat, iar la reunire s-a prezentat şi Alexandru Băican care va continua la gruparea bihoreană.

Zălăuanul mai are 2 ani de contract cu Luceafărul şi speră să facă un sezon şi mai reuşit la Oradea.

“Mă simt foarte bine la Oradea unde sunt condiţii bune. Voi continua la această echipă şi îmi propun să muncesc mai mult la fiecare antrenament, iar când intru pe teren să îmi fac treaba cât mai bine. Sper să avem un sezon reuşit”, a mai spus zălăuanul.

Campionatul ligii secunde va începe pe 3 august, iar până atunci, Luceafărul va avea la dispoziţie mai bine de 5 săptămâni pentru pregătire.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL