Connect with us

DIVIZIA A2

Volei Club Zalău rămâne fără susţinere financiară de la Consiliul Judeţean Sălaj


Gruparea condusă de Gabriel Terheş a aflat că nu va primi bani de la instituţia judeţului, după ce nu a îndeplinit condiţiile de eligibilitate


Înfiinţată în urmă cu patru ani, Volei Club Zalău şi-a desfăşurat activitatea în Seria Vest a Diviziei A2, iar în primii ani a primit sprijin de la Primăria şi Consiliul Local Zalău. Situaţia s-a schimbat după ce gruparea condusă de Gabriel Terheş nu şi-a îndeplinit obiectivul asumat în  proiectul de finanţare cu autorităţile locale, astfel că pentru următorul sezon, Primăria şi Consiliul Local Zalău a sistat finanţarea, deoarece legea nu mai permitea semnarea unui nou contract de finanţare.

Volei Club Zalău a primit o mână de ajutor de la Consiliul Judeţean Sălaj, care în ultimele două sezoane a alocat 50.000 de lei pentru stagiunea 2017 – 2018 şi 40.000 de lei pentru sezonul 2018 – 2019.

Cu aceşti bani, dar şi cu alte sponsorizări, Volei Club Zalău şi-a desfăşurat activitatea, iar în stagiunea trecută a obţinut cea mai bună clasare din istoria echipei. După ce s-a clasat pe locul 2 la turneul semifinal, Volei Club Zalău a participat în premieră la turneul de promovare pentru Divizia A1, alături de Gloria Buzău, Rapid Bucureşti şi CSU Vest Timişoara. Volei Club Zalău a sperat să primească sprijin financiar şi pentru ediţia următoare de campionat, astfel că a depus cerere de finanţare la programul de finanţare a sportului de performanţă pentru anul competiţioanl 2019 – 2020.

Conform regulamentului aprobat au depus solicitări un număr de  trei structuri sportive locale, HC Zalău, Atletic Zalău şi ACS Volei Club Zalău, însă gruparea condusă de Gabriel Terheş a aflat că nu va primi finanţare.

“În urma verificării documenteleor depuse de cele trei structuri cu privire la îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate pentru repartizarea sumelor destinate finanţării activităţilor de performanţă, ce se vor desfăşura în anul bugetar 2019 – Comisia de Specialitate a Consiliul Judeţean Sălaj pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sportivă şi de agrement s-a constatat că doar două cluburi îndeplinesc condiţiile de eligibilitate. Astfel, Comisia de Specialitate a propus ca repartizarea sumei de 3.050,00 mii se va aloca HC Zalău şi Atletic Zalău”, se arată în proiectul de hotărâre.

În aceste condiţii, viitorul celor de la Volei Club Zalău este în “ceaţă”, tocmai după un sezon în care s-a obţinut cea mai bună clasare, iar formaţia zălăuană a avut şi cea mai sănătoasă gândire, în  sensul că au jucat cu mulţi juniori de la CSS Zalău.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A2