Connect with us

Ştiri din Sălaj

INCREDIBIL. Urșii au ajuns pe Meseș!!! FOTO și VIDEO


O ursoaică cu pui, dar şi un mascul au fost văzuţi de mai multe ori în pădurile de pe raza comunei Buciumi, dar şi pe lângă gospodăriile aflate la marginea pădurii şi la stânile de oi din zonă. Este pentru prima dată când un urs este surprins în libertate în pădurile din judeţul Sălaj


Ceea ce acum câtva timp ar fi fost doar o glumă, acum e adevărat. Există urși pe Meseș!!!

Nu știm cum au ajuns ei pe raza județului Sălaj. Cert este că în pădurile din Munţii Meseş au fost fost remarcaţi mai mulţi urşi.

Animalele au început să fie văzute pe raza comunei Buciumi, încă de câteva săptămâni.

Mai întâi în Poic, undeva departe de gospodăriile oamenilor.

În ultimele zile, urşii au dat târcoală gospodăriilor de la margina pădurii, dar şi la stână.

Un localnic a spus pentru Ştiri din Sălaj că în zonă au fost văzuţi un urs, dar şi o ursoaică cu doi pui.

Se pare că urşii există de câteva luni, în zona Bogdana, Huta, Poic, Sângeorgiu de Meseș şi Buciumi. E vorba de o ursoaică cu 2 pui şi un mascul. În ultimele zile, şi-au făcut apariţia pe la turmele de oi şi pe la casele oamenilor din împrejurimea pădurii”, a precizat săteanul.

Urşii au fost văzuţi şi de camere de vedere amplasate de oameni prin pădure. În aceste imagini făcute la Bogdana-Poic, se poate vedea cum ursoaica şi cei doi pui se joacă în pădure, dar şi cum puii aflaţi în căutare de hrană au început să mănânce ştiuletele de porumb lăsat de oameni pentru mistreţi şi căprioare!

Un alt localnic spune că urşii au dat năvală şi la stâna de la Sângeorgiu de Meseș, acolo unde au băut laptele de la oi şi unde au dat pe jos găleţile şi mai multe bidoane. “Cel puţin până acum, ei nu au atacat pe nimeni, nici omul, nici alte animale”, a subliniat săteanul.

Acum câteva zile, ciobanii de la o stână din localitatea Buciumi au văzut din nou un urs, care s-a apropiat de staulul de oi.

Câinii de la stână au început să latre şi ursul s-a speriat. Imaginile au fost surprinse de camere video ale telefoanelor ciobanilor.

“Da. aşa este. În comună au început să fie văzuţi mai mulţi urşi. În cursul zilei de vineri, am anunţat şi Prefectura despre acest caz. În cel mai scurt timp, împreună cu autorităţile competente, se vor lua decizii şi se va acţiona. Este un caz foarte special la nivel de judeţ. Probabil că urşii vor fi tranchilizați şi mutaţi în alte zone, undeva mai departe de populaţie”, ne-a declarat primarul comunei Buciumi, Ioan Eugen Lazăr.

Urşii ar fi putut ajunge în zonă prin venirea lor din pădurile din judeţul Bihor, acolo unde există munţi mai înalţi. O altă posibilitate ar fi fost transportarea lor cu o maşină dintr-o altă zonă a ţării.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj