Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka şimleuani s-au remarcat la Cupa Performanţei


Sportivii de la Clubul Copiilor Şimleu Silvaniei au participat la competiţia organizată de club în oraşul de sub Măgura, acolo unde au strâns nu mai puţin de 40 de medalii


Sâmbătă, 15 iunie a.c., în sala de sport ”Magura” a oraşului Şimleu Silvaniei, s-a desfăşurat cea de-a XXI-a ediţie a turneului de karate “Cupa Performanţei”.

Evenimentul se regăseşte în Calendarul M.E.N, C.A.E.J. Sălaj 2019, la poziţia cu numărul 44  şi a fost organizat de Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei împreună cu partenerii.

Pentru mine acest concurs are o însemnătate deosebită, este implinirea unei dorinţe mai vechi şi anume aceea de a introduce această artă marţială deosebită în învăţământul nonformal. Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei este singura instituţie şcolară din judeţ care promovează karate-ul şi o face cu succes de mai bine de 20 de ani.

Am început cu o jumătate de catedră, dar la care am avut înscrieri pentru mai bine de două catedre, cursurile fiind total gratuite, iar copiii dornici de mişcare. Peste câţiva ani am trecut la o normă întreagă, prezenţa a fost în continuare numeroasă, iar performanţele au fost o urmare firească a efortului nostru. Am realizat numeroase parteneriate ce ne-au oferit deschidere şi multiple participări la acţiuni specifice cercului nostru.

Împreună cu colegi de la palate şi cluburi ale copiilor din Oradea, Arad, Timişoara, Reşiţa, Petrila, Bucureşti, Buftea şi mulţi alţi parteneri, organizăm turnee şi competiţii care angrenează anual mii de copii din ţară şi chiar invitaţi din alte ţări, le oferim concursuri de înaltă ţinută numai bune să-i formeze pentru marea performanţă.

Pentru cercul nostru de karate, Cupa Performanţei reprezintă principalul mijloc de evaluare la final de an şcolar la care au acces toate grupele cercului, concursul având atât secţiune pentru avansaţi, cât şi pentru începători.

Copiii noştri au evoluat foarte bine, au cucerit medalie după medalie, iar la final se situau detaşat în fruntea loturilor participante cu 40 de medalii obţinute; 11 de aur, 13 de argint şi 16 de bronz. S-au remarcat în mod deosebit: Sabo Alexia, Toma Medeea, Croitoru Cezar, Ambrus Matei, Bal Luca, Bakai Patrik, Ilinca Cristian, Bal Matei şi Ilinca Marius, dar şi ceilalţi s-au evidenţiat prin evoluţii bune şi meciuri spectaculoase.

Cu toate că urmează mult aşteptata vacanţă, o parte dintre noi vor avea activităţi şi peste vară. În prima zi din iulie vom merge la Marghita pentru 7 zile, unde au loc zilnic două antrenamente în aer liber, recuperare în apă termală, iar la final o întrecere amicală.

Tot în iulie urcam la Comandau, în Covasna, o bază montană deosebită, prielnică pregătirii în aer liber. August înseamnă Grecia, pe care fiecare o aşteaptă cu nerăbdare, Marea Egee e deosebită. Staţiunea montană Balvanyos marchează finalul de vacanţă activă şi revenirea în săli încărcaţi cu forţe proaspete.

Le urez o vacanţă minunată tuturor elevilor noştri, dar nu înainte de a-i felicita pentru toate realizările lor din anul şcolar care se încheie.

♦ prof. Gheorghe POP

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE