Connect with us

ATLETISM

Robert Parge îşi păstrează supremaţia în România


Cel mai titrat atlet sălăjean al momentului, sprinterul Robert Parge, a reușit la sfârșitul săptămânii trecute să cucerească un nou titlu național de tineret la 400 de metri plat, probă pe care o domină autoritar în ultimii ani atât la categoria de vârstă tineret cât și la seniori


Descoperit de profesorul Radu Rusu pe vremea când reputatul profesor activa ca şi antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, Robert Parge nu a făcut furori în atletism la nivel de juniori, dar a explodat imediat ce a încheiat junioratul.

Fără să-i pese de rezultatele imediate, profesorul Radu Rusu nu l-a forţat pe Robert imediat după ce acesta a descoperit dragostea pentru atletism.

Cu multă răbdare, Robert a trecut prin toate etapele prin care trebuie să treacă un sportiv care doreşte să ajungă să facă performanţă la cel mai înalt nivel şi este foarte aproape de a ajunge la cea mai importantă competiţie sportivă, Jocurile Olimpice.

Până la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo, Robert se concentrează pe întrecerile din acest an unde are planuri îndrăzneţe.

Legitimat în prezent la Clubul Sportiv Universitatea Cluj-Napoca, Robert a început sezonul competiţional în aer liber ”acasă”, la Cluj, unde a câştigat Campionatele Internaţionale ale României.

La o săptămână distanţă, vineri, 14 iunie, Robert a luat startul la ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de Tineret, competiţie ce a fost găzduită de Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Piteşti.

La startul ”naţionalelor” din acest an au fost prezenţi sportivi de la 91 de cluburi din ţară, din care 119 în cadrul întrecerilor feminine şi 161 în cele masculine.

Calificat la Campionatele Europene de Tineret din această vară, pentru a evita o accidentare nedorită, Robert a decis ca anul acesta să alerge doar în cursa de 400 de metri plat la Naţionale.

Repartizat în prima serie valorică, Robert şi-a surclasat clar adversarii şi s-a încununat campion naţional cu o performanţă de 47 de secunde şi 18 sutimi  (47’18’’).

Acest rezultat excelent îi permite zălăuanului să viseze la finală, şi, de ce nu, la o medalie în cadrul Europenelor programate în perioada 11 – 14 iulie la Gavle, în Suedia.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 iunie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM