Connect with us

DIVIZIA A1

Internaționalul Cristian Bartha, momit cu un contract mai mare! 


Aflat la final de contract cu CS Volei Municipal Zalău, valorosul coordonator este dorit din nou de conducerea clubului, care i-a şi propus un contract beton ce se ridică la 50.000 de euro pe an. Altfel spus, aproape dublu faţă de ce primea la Tricolorul Ploieşti, echipă cu care în anul 2018 câştiga titlul naţional şi Cupa României. NU ştim cum se poate hazarda preşedintele Vasile Coţa la asemenea sume, când jucătorii vicecampioanei sunt neplătiţi de patru luni


Anul trecut, CS Volei Municipal Zalău şi-a format aproape în totalitate lotul încă din primele săptămâni după terminarea sezonului.

Acum, gruparea de sub Meseş este într-o situaţie grea, din cauza problemelor financiare determinate în primul rând de conducerea clubului, având în vedere că Primăria municipiului – finanţatorul principal al echipei – a virat banii pentru băieţi.

Jucătorii nu şi-au încasat salariile pe ultimele luni, iar o parte dintre ei au şi ales să plece la alte echipe.

La un pas de plecare a fost şi ridicătorul Cristian Bartha, cel care anul trecut a ajuns de la Tricolorul Ploieşti, cu care a câştigat eventul: cupa şi campionatul.

Potrivit unor surse din cadrul clubului, internaţionalul român a primit la Zalău un salariu foarte bun: 4.000 de euro pe lună. Aceasta în condiţiile în care Bartha avea la Ploieşti vreo 3.200 de euro.

Cu toate acestea, internaţionalul român nu a avut aceleaşi rezultate şi la CS Volei Municipal. Cu Bartha în teren, Zalăul s-a clasat doar pe locul 2 în campionat, iar în Cupa României nu a prins nici măcar finala.

Ofertat de mai multe echipe, voleibalistul în vârstă de 33 de ani era pe picior de plecare de la Zalău în această vară, mai ales că şi-a încheiat contractul cu vicecampioana României.

Conducerea insistă ca Bartha să rămână la CS Volei Municipal, acolo unde în această vară nu s-a mai putut parafa niciun transfer.

Deşi situaţia financiară este delicată, oficialii vicecampioanei i-ar fi promis jucătorului un contract şi mai mare!

Potrivit unor surse din club, jucătorul a fost momit cu un salariu de 5.000 de euro pe lună!

Rămâne de văzut ce decizie va lua Cristian Bartha, însă dacă situaţia financiară de la Volei Municipal Zalău nu se rezolvă în perioada următoare, clubul ar putea rămâne fără susţinere de la Primăria Zalău pentru sezonul următor, iar în aceste condiţii nu şi-ar mai putea continua activitatea.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 12 iunie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1