Connect with us

Ştiri din Sălaj

Excursie pe limes-ul roman de la Porolissum


Cu rucsacul în spate și un ghid care să vă îndrume pașii pe urmele istoriei locale, prin pădurea munților Meseș, pe limes-ul roman – granița Imperiului Roman, veţi ajunge în locuri reprezentative pentru Zalău și județul Sălaj


Primăria municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, vă invită, în data de 29 iunie, la o excursie pe limes-ul roman, cu pornire din Zalău(din stația de autobuz, adiacentă Complexului Comercial „Silvania”), la ora 09:00 și întoarcere la ora 17:00.

Această excursie se adresează amatorilor de drumeții pe munte, pasionaților de istorie și mâncare tradițională.

Participanţii vor parcurge în jur de 5 km, pe jos, până la Complexul Arheologic Porolissum, îndrumați de un ghid de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

La sfârșitul traseului, la Castrul roman de la Porolissum, pe aceştia îi așteaptă o surpriză.

După atâta mers pe jos, prin pădure, respirând aer de munte și după un maraton de istorie, îşi vor răsfăța simțurile la un brunch organizat în colaborare cu pensiunea Casa Romană din Moigrad și producătorii locali.

Pentru a parcurge în condiții optime acest traseu, este recomandată purtarea unui echipament adecvat pentru drumeții montane.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele aferente brunch-ului, în valoare de 45 lei.

Excursia va fi organizată pentru un grup de 20 de persoane.

Înscrierile se fac la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 27 iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj