Connect with us

ARTE MARTIALE

Prestaţie deosebită la Naţionale pentru karateka de la CS Vidalis


Cei nouă elevi deplasaţi de antrenorul Cristian Bolduţ la Campionatul Naţional de la Sibiu au reuşit să urce pe podium. Cele mai bune prestaţii le-au avut Iris Bolduţ, Ian Bolduţ şi Irina Ţurcaş, cei trei reuşind să cucerească primul loc atât în proba de kata, cât şi în cea de kumite


Kyokushinul este considerat cel mai dur stil de karate, deoarece tehnicile permise se execută cu plină forţă şi impact plin, fără stopare înainte de impact, cum este în alte stiluri de karate.

Însă acest sport atrage, chiar şi copiii, iar la Zalău, unul dintre cluburile la care poţi practica acest stil de karate este la Clubul Sportiv Vidalis, sub comanda antrenorului Cristian Bolduţ – 4 DAN.

Un număr de nouă sportivi de la CS Vidalis Zalău, împreună cu sensei Cristian Bolduţ s-au deplasat la finalul săptămânii la Sibiu, acolo unde a avut loc Campionatul Naţional de copii.

Peste 200 de sportivi au fost prezenţi la evenimentul ce s-a desfăşurat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr.18 din Sibiu, iar judeţul Sălaj a fost reprezentat de Ian Bolduţ, Dragoş Varga, Ana Crişan, Irina Ţurcaş, Sofia Pop, Sebastian Crişan, Mihai Opriş, Iris Bolduţ şi Botond Boer. Competiţia a fost una acerbă, iar pentru a  intra în posesia unei medalii de aur sau de bronz, aveai nevoie de trei victorii, deoarece pierzătorii din semifinale disputau finala mică, în timp ce câştigătorii se duelau în finala mare.

Din rândul sportivilor sălăjeni care au făcut deplasarea la Sibiu, cele mai bune rezultate au fost reuşite de Iris Bolduţ, Ian Bolduţ şi Irina Ţurcaş, cei trei reuşind să cucerească medaliile de aur atât în proba de kata, cât şi în cea de kumite, devenind campioni naţionali.

Tot campioni naţionali au devenit şi Dragoş Varga (kata), Sebastian Crişan (kumite) şi Mihai Opriş (kumite). Aceste rezultate îl mulţumesc pe antrenorul Cristian Bolduţ, care însă se bucură cel mai mult că vede o evoluţie la elevii săi care se depăşesc de la competiţie la competiţe.

“Sunt foarte mulţumit, mai ales că pentru a lua locul 3, trebuia să câştigi trei meciuri, s-a jucat şi finala mică. Pentru locul 1, la fel. Ceea ce pentru nivelul lor de vârstă este extraordinar pentru că fiecare copil a avut un număr suficient de meciuri. Copiii aceştia sunt de câţiva ani la sală şi munca pe care am depus-o la antrenamente începe să dea roade. Sigur, la categoria de 11 – 12 ani începe să se vadă diferenţa între sportivi. Din punctul nostru de vedere, suntem pe drumul cel bun şi sper eu ca această grupă de copii să crească şi mai mult în valoare. Cel mai greu a fost pentru Iris, mai ales finala cu o fetiţă de la Tulcea, cu un an mai mare. Dar, din fericire, tehnic şi tactic a reuşit să câştige meciul şi pentru cei mai măricei a fost o imagine foarte bună pentru că este de muncă de la această vârstă. Însă, după cum am spus de fiecare dată, pe mine mă interesează cel mai mult să vină copiii la antrenamente, dacă vin la competiţii să concureze este foarte bine, dar principalul adversar sunt ei înşişi, însă, dacă avem şi rezultate cum am avut anul acesta la copii, eu mă bucur. Sper să îi ţin în sală să se antreneze pentru perioada când vor avea parte de competiţii serioase, de la 15 ani în sus.  Sigur, până atunci sunt concursuri de creştere, de pregătire, de cunoaştere şi aşa mai departe. Este o bucurie pentru copii, părinţi şi pentru mine că aceşti copii câştigă medalii, dar bucuria mea cea mai mare este să îi văd pe copii că se depăşesc în competiţii, trec peste emoţii, peste frici, peste limitele lor şi toate lucrurile dificile care apar în competiţii şi merg în faţă şi câştigă un meci, două, trei. Că încununăm aceste victorii cu un titlu naţional, este un bonus”, ne-a declarat Cristian  Bolduţ.


Rezultatele obţinute de karateka de la CS Vidalis Zalău la Campionatul Naţional:

7 – 8 ani:

Ian Bolduţ – loc 1 kata, loc 1 kumite

Dragoș Varga- loc 1 kata, loc 2 kumite

Ana Crişan – loc 3 kata și loc 4 kumite

9 – 10 ani:

Irina Turcaş – loc 1 kata, loc 1 kumite

Sofia Pop – loc 2 kata, loc 3 kumite

Sebastian Crişan – loc 1 kumite

Mihai Opriş – loc 1 kumite, loc 4 kata

11 – 12 ani :

Iris Bolduţ – loc 1 kata, loc 1 kumite

Botond Boer – loc 3 kata, loc 3 kumite


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE